Philip Hammond: Porez neće biti drastično smanjen

Philip Hammond: Porez neće biti drastično smanjen

Velika Britanija ne planira da smanji porez ispod evropskog prosjeka sa ciljem da ostane konkurentna nakon napuštanja EU, izjavio je britanski ministar finansija Philip Hammond.

On je naglasio da se u Velikoj Britaniji očekuje da bude zadržan prepoznatljiv evropski ekonomski i socijalni model.

“Često se mogu čuti izjave kako London razmatra ulazak u nepošteno nadmetanje na polju fiskalne regulacije, ali to nije ni naš projekat niti naša vizija budućnosti”, rekao je Hammond.

Britanski ministar je dodao da je povećanje taksi u Velikoj Britaniji u skladu sa prosekom u EU i da smatra da će ostati na tom nivou.

“Čak i nakon `Brexita`, Velika Britanija će zadržati socijalni, ekonomski i kulturološki model koji je karakterističan za Evropu”, rekao je Hammond.

Izjave Hammonda razlikuju se od onih u januaru, kada je rekao kako će Velika Britanija verovatno morati da promeni ekonomski model kako bi ostala konkurentna nakon izlaska iz EU.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Evropske berze rastu na početku nedeljnog trgovanja
Next Tigar AD Pirot prodaje deo imovine

You might also like

Makroekonomija

Erdogan: Napad na ekonomiju je poput napada na zastavu

Turski predsednik Recep Tayyip Erdogan rekao je danas da je aktuelna kriza nacionalne valute lire napad na tursku ekonomiju i da se ne razlikuje od napada na zastavu ili poziva

Makroekonomija

Dun & Bradstreet: U Srbiji porastao uvoz za 15,3 odsto

Najveća bonitetna kuća na svetu, Dun & Bradstreet, u junskom izveštaju i dalje svrstava Srbiju u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja i stabilnim rejtingom.

Makroekonomija

MMF čestitala Kipru pre vremena otpisanu pomoć

Direktorka MMF Christine Lagarde pohvalila je odluku Kipra da dva meseca pre roka izađe iz spasilačkog paketa pomoći.