Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile duplirao je profit u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, zbog viših cena nafte i većih prihoda u sektoru za proizvodnju nafte.

Neto dobit je skočila na 3,4 milijarde dolara, što je za 97 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, dok su prihodi porasli za devet odsto na 62,9 milijardi dolara, prenosi agencija France presse..

Skok cena nafte je doprineo značajnom povećanju profita u Exxonovom međunarodnom poslovanju sa eksploatacijom i proizvodnjom nafte i gasa, dok je Exxonov portfolio u SAD uknjižio gubitak od 183 miliona dolara.

Cene nafte se trenutno kreću oko nivoa od 49 dolara za barel, što je za 18 odsto više nego pre godinu dana i što pomaže povećanju zarade Exxona i drugih naftnih i energetskih kompanija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Klijentima banaka u EU preti blokada na podizanje depozita
Next Twitter u finansijskim problemima

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Kakva sudbina čeka Petrohemiju?

HIP Petrohemija iz Pančeva čeka restruktuiranje ili stečaj. Zbog pozitivnog poslovanja i razumevanja ključnih poverilaca, sindikalci se nadaju dobrom rešenju.

Najvažnije vesti 0 Comments

Međunarodno priznanje: Air Serbia proglašena za lidera na tržištu avio-kompanija

Air Transport World (ATW), globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta, proglasio je srpskog nacionalnog avio prevoznika “Air Serbia” za lidera na tržištu avio-kompanija (Airline Market Leader) za

Samsung ulaže 9 milijardi dolara u svoje poslovanje

Samsung Display je prema navodima, započeo veliko širenje svojih proizvodnih potencijala za OLED panele.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply