Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile duplirao je profit u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, zbog viših cena nafte i većih prihoda u sektoru za proizvodnju nafte.

Neto dobit je skočila na 3,4 milijarde dolara, što je za 97 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, dok su prihodi porasli za devet odsto na 62,9 milijardi dolara, prenosi agencija France presse..

Skok cena nafte je doprineo značajnom povećanju profita u Exxonovom međunarodnom poslovanju sa eksploatacijom i proizvodnjom nafte i gasa, dok je Exxonov portfolio u SAD uknjižio gubitak od 183 miliona dolara.

Cene nafte se trenutno kreću oko nivoa od 49 dolara za barel, što je za 18 odsto više nego pre godinu dana i što pomaže povećanju zarade Exxona i drugih naftnih i energetskih kompanija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Klijentima banaka u EU preti blokada na podizanje depozita
Next Twitter u finansijskim problemima

You might also like

Kompanije 0 Comments

Huawei otvorio prvi regionalni Huawei Experience Store

Ova godina može se oceniti kao posebno značajna za Huawei, koja je počela obeležavanjem decenije poslovanja na srpskom tržištu, premijernim otkrivanjem prosvetljenog Huawei logoa na vrhu jedne beogradske višespratnice.

Industrija 4 Comments

Marko Čadež: Štrajk u Fiatu negativno utiče i na imidž Srbije kao investicione destinacije

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da problemi u kompaniji Fiat treba rešiti što pre jer ta fabrika ima ogroman uticaj na privredu Srbije.

Kompanije 0 Comments

BMW-ovo rešenje za skladištenje električne energije u domovima

Nakon Tesle i Nissana, i BMW je predstavio svoje rešenje za skladištenje električne energije u domovima.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply