Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile duplirao je profit u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, zbog viših cena nafte i većih prihoda u sektoru za proizvodnju nafte.

Neto dobit je skočila na 3,4 milijarde dolara, što je za 97 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, dok su prihodi porasli za devet odsto na 62,9 milijardi dolara, prenosi agencija France presse..

Skok cena nafte je doprineo značajnom povećanju profita u Exxonovom međunarodnom poslovanju sa eksploatacijom i proizvodnjom nafte i gasa, dok je Exxonov portfolio u SAD uknjižio gubitak od 183 miliona dolara.

Cene nafte se trenutno kreću oko nivoa od 49 dolara za barel, što je za 18 odsto više nego pre godinu dana i što pomaže povećanju zarade Exxona i drugih naftnih i energetskih kompanija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Klijentima banaka u EU preti blokada na podizanje depozita
Next Twitter u finansijskim problemima

You might also like

Industrija 0 Comments

Bain i Cinven ponovo će pokušati da preuzmu Stadu

Nemačka farmaceutska kompanija Stada saopštila je da bi investicioni fondovi Bain Capital i Cinven mogli zatražiti regulatorno odobrenje za novu ponudu za preuzimanje ove kompanije, nakon što je prošle sedmice

Transport 0 Comments

Škodina dobit u prošloj godini veća za 30 odsto

Najveća češka fabrika automobila, Škoda iz Mlade Boleslave, nagradiće za uspešno poslovanje prošle godine svoje radnike sa ukupno oko 3.400 evra, a prvi deo tih premija u iznosu od 1.700

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom Neft na Arktiku udvostručio proizvodnju nafte

Ruska naftna kompanija Gazprom Neft je objavila da je u prošloj godini više nego udvostručila “offshore” proizvodnju nafte na Arktiku.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply