Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile duplirao je profit u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, zbog viših cena nafte i većih prihoda u sektoru za proizvodnju nafte.

Neto dobit je skočila na 3,4 milijarde dolara, što je za 97 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, dok su prihodi porasli za devet odsto na 62,9 milijardi dolara, prenosi agencija France presse..

Skok cena nafte je doprineo značajnom povećanju profita u Exxonovom međunarodnom poslovanju sa eksploatacijom i proizvodnjom nafte i gasa, dok je Exxonov portfolio u SAD uknjižio gubitak od 183 miliona dolara.

Cene nafte se trenutno kreću oko nivoa od 49 dolara za barel, što je za 18 odsto više nego pre godinu dana i što pomaže povećanju zarade Exxona i drugih naftnih i energetskih kompanija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Klijentima banaka u EU preti blokada na podizanje depozita
Next Twitter u finansijskim problemima

You might also like

Tema dana 0 Comments

Srbija: Deset banja ide na prodaju od januara

Vlada je dala rok svim stranama da reše imovinsko-pravne sporove oko srpskih lečilišta. Okončanje sudskih procesa do početka godine, čeka se odluka o modelu privatizacije.

Agrobiznis 0 Comments

Turska uvela carine na poljoprivredne proizvode iz Rusije

Ministarstvo poljoprivrede Rusije dobilo je zvanično obaveštenje o uvođenju carina na ruske proizvode, piše list “Izvestija”, pozivajući se na Ministarstvo.

Industrija 0 Comments

Hemofarm u Vršcu otvorio novi pogon za kontrolu kvaliteta proizvoda

Kompanija Hemofarm juče je u Vršcu otvorila novi objekat, u kome će se vršiti kontrola kvaliteta proizvoda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply