Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile: Dupliran profit zbog viših cena nafte

Exxon mobile duplirao je profit u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, zbog viših cena nafte i većih prihoda u sektoru za proizvodnju nafte.

Neto dobit je skočila na 3,4 milijarde dolara, što je za 97 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine, dok su prihodi porasli za devet odsto na 62,9 milijardi dolara, prenosi agencija France presse..

Skok cena nafte je doprineo značajnom povećanju profita u Exxonovom međunarodnom poslovanju sa eksploatacijom i proizvodnjom nafte i gasa, dok je Exxonov portfolio u SAD uknjižio gubitak od 183 miliona dolara.

Cene nafte se trenutno kreću oko nivoa od 49 dolara za barel, što je za 18 odsto više nego pre godinu dana i što pomaže povećanju zarade Exxona i drugih naftnih i energetskih kompanija.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Klijentima banaka u EU preti blokada na podizanje depozita
Next Twitter u finansijskim problemima

You might also like

Transport 0 Comments

Ferrari planira prvo SUV vozilo u svojoj istoriji

Lamborghini i Ferrari su italijanske kompanije koje su takođe i najveći rivali u automobilskoj industriji.

Kompanije 0 Comments

Tigar smanjio gubitak u prvih šest meseci

Pirotski Tigar je zabeležio rast prihoda i bolji krajnji rezultat u prvih šest meseci tekuće godine, pokazuje finansijski izveštaj ove kompanije.

Industrija 0 Comments

Sindikat RTB Bor: Depozit garancija u slučaju neuspeha

Sindikat “Nezavisnost” Rudarsko-topioničarskog basena Bor protivi se otpuštanju radnika tog preduzeća u procesu Unapred pripremljenog plana reorganizacije, a prihvata prirodan odliv radnika i dobrovoljno izjašnjavanje kroz socijalni program i otpremninu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply