Doneta odluka o likvidaciji “Agrokorove” firme “Velpro” u BiH

Doneta odluka o likvidaciji “Agrokorove” firme “Velpro” u BiH

U narednom periodu predstoji likvidacija “Agrokorove” firme “Velpro” u Bosni i Hercegovini, što su danas potvrdili i Anto Ramljak, poverenik hrvatske vlade za “Agrokor”, i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, posle sastanka u Sarajevu.

Šarović je rekao novinarima da je Ramljak najavio likvidaciju “Velproa”, a da je obećano da će većina od 161 zaposlenih biti raspoređena u okviru “Konzuma” i “Merkatora”, a određeni broj njih će otići u penziju ili po nekom drugom osnovu, prenose Nezavisne novine.

Isto to je novinarima potvrdio i Ramljak, konstatujući da je predstavnicima nadležnih državnih i entitetskih institucija u BiH predočio i plan restrukturiranja i smanjenja troškova, kao i da se krenulo sa likvidacijom “Velproa”.

“Donesena je odluka o likvidaciji ‘Velproa’ jer je firma veliki gubitaš”, rekao je Ramljak, dodajući da će određeni broj radnika biti prebačen u druge “Agrokorove” kompanije, a jedan broj će dobiti otpremnine.

On je ocenio da je “Agrokor” ušao u jednu bolju fazu, i naveo da očekuje da će se situacija u potpunosti stabilizovati.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Subvencije za domaće firme dale tri puta više radnih mesta nego što je planirano
Next Preti li novi sunovrat cena nafte?

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Luka Beograd prodaje deo imovine

Luka Beograd, u skladu sa odredbama usvojenog Unapred pripremljenog plana reorganizacije, oglasila je prodaju imovine društva, kao i imovinu prve i druge grupe povezanih lica, javnim prikupljanjem ponuda.

Najvažnije vesti 0 Comments

Ministar privrede: Privatizacija 11 velikih strateških preduzeća ključna za vladu

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u ponedeljak da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade.

Industrija 0 Comments

Leoni otvara pogon u Nišu

Nemačka kompanija “Leoni” otvoriće pogon u Nišu u subotu 29. jula, a tom događaju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje “Beta” od dobro obaveštenih izvora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply