Velike investicije srezale profit Amazona, pad cene akcija

Velike investicije srezale profit Amazona, pad cene akcija

Kompanija Amazon objavila je poslovne rezultate za drugi kvartal koji su bili ispod očekivanja tržišta kada je dobit u pitanju, kao posledica velikih investicija kompanije u nastavak rasta.

Dobit po akciji je iznosila 40 centi u odnosu na očekivanje od 1,42 USD, nakon što je kompanija nastavila da investira u razne nove oblasti kao što su video, distributivna skladišta i međunarodna ekspanzija.

Prihod u periodu je dostigao skoro 38 milijardi USD (rast od 25%) u odnosu na očekivanje od 37,18 milijardi USD, dok je prihod segmenta web usluga skočio 42% na 4,1 milijardu USD, u skladu sa očekivanjima.

Web usluge su ostali glavni pokretač rasta kompanija, a doprinele su operativnoj dobiti sa 916 miliona USD. Inače, ukupan operativan profit dostigao je 628 miliona USD u odnosu na očekivanje od 1,09 milijardi USD, pre svega usled gubitka na međunarodnom tržištu od 724 miliona USD.

Amazon nastavlja snažan investicioni ciklus i u tekućem kvartalu, te je dao prognozu rezultata u rangu od gubitka od 400 miliona USD do profita od 300 miliona USD, dok su analitičari očekivali prognozu dobiti od 950 miliona USD.

Očekivani prihod za treći kvartal prognoziran je u rasponu 39,25-41,75 milijardi USD, u skladu sa očekivanjem od nepunih 40 milijardi USD.

Nakon objave rezultata akcije Amazona pale su preko 3% na 1.012mUSD, dok od početka godine beleže rast od oko 35%.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Evropske berze slabe na kraju nedelje
Next Realizacija “Beograda na vodi” brža od planirane

You might also like

Industrija 0 Comments

Kanadska kompanija želi sumpornu kiselinu iz RTB-a Bor

Tim Daniels, predsednik kanadske firme “Erin Ventures” izjavio je da je ta kompanija zainteresovana za kupovinu sumporne kiseline iz Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Najvažnije vesti 0 Comments

Agrokor prodaje Merkator zbog prezaduženosti?

Agrokor prodaje trgovački lanac Merkator, koji je u njegovom vlasništvu od 2014., a u pitanju je projekat monetizacije, piše slovenački siol.net.

Kompanije 0 Comments

IMS preuzima većinski udeo u kompaniji Httpool

IMS Internet Media Services (IMS) objavila je da je postigla sporazum o kupovini većinskog dela kompanije Httpool.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply