Prosečna plata u Crnoj gori u junu 510 evra

Prosečna plata u Crnoj gori u junu 510 evra

Prosečna zarada bez poreza i doprinosa u Crnoj Gori u junu iznosila je 510 evra i bila je za 0,2 odsto manja nego u maju, podaci su Zavoda za statistiku (Monstat).

Statističari ističu da, ako se ima u vidu da su potrošačke cene u junu manje za 0,1 odsto nego u maju, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu smanjene 0,1 odsto.

Prosečne neto zarade u junu su u odnosu na maj zabeležile rast u sektorima stručne, naučne i tehničke delatnosti 4,2 odsto, ostale uslužne delatnosti 3,5 odsto, te umetnost, zabava i rekreacija 2,4 odsto.

Pad je zabeležen u sektorima vađenje ruda i kamena 3,5 odsto, zdravstena i socijalna zaštita dva odsto, usluge smeštaja i ishrane 1,8 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Srna
Previous Kina: Snažan rast profita u prvoj polovini godine
Next Siniša Mali: Biće otkaza u kompaniji Air Serbia

You might also like

Tema dana 0 Comments

Hor Crvene armije, simbol Rusije širom sveta

Hor Crvene armije, čiji je dirigent zajedno sa više od 60 članova bio u vojnom avionu koji se danas srušio u Crnom moru, predstavlja simbol Rusije širom sveta, čak i

Tema dana 0 Comments

Skoro 6.000 falsifikovanih novčanica u 2017.

U Srbiji je prošle godine otkriveno ukupno 5.834 falsifikovane dinarske i 945 falsifikata stranih novčanica i to najviše evra, kažu u Narodnoj banci Srbije.

Društvo 0 Comments

Isplata penzija uz stare lične karte omogućena do kraja januara

Penzioneri će do kraja januara 2017. godine moći da podignu penzije na šalterima pošta uz stare lične karte, saopštile su Pošte Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply