Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Aviokompanija Etihad objavila je poslovne rezultate u 2016. godini po kojima beleži gubitak od 1,87 milijardi dolara, objavio je Bloomberg.

Gubitak u 2016. godini u iznosu od 1,06 milijardi usledio je zbog smanjenja vrednosti aviona, amortizacije, odnosno dodatnih 808 miliona dolara zbog pada vrednosti deonica u Air Berlinu i Alitaliji, koja je podnela zahtev za bankrot u maju.

Etihad je u maju objavio prvi godišnji pad profita u proteklih pet godina, dodaje Bloomberg i navodi da je kompanija iz Abu Dabija prošle nedelje prodala udeo švajcarskoj aviokompaniji Darwin airline.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Boeing ponovo dobro posluje
Next Wall Street: Polovičan učinak indeksa na kraju nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Najveći američki lanac prodavnica igračaka Toys ‘R’ Us u stečaju

Najveći američki lanac prodavnica igračaka Toys ‘R’ Us u ponedeljak je podneo zahtev za stečaj, što je najnoviji dokaz nezavidne pozicije maloprodajne industrije, pritisnute konkurencijom internet kupovine i diskontnih lanaca.

Telekomunikacije 0 Comments

Rasim Ljajić: Od danas dodatno niže cene roaminga u regionu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, izjavio je da su cene usluga roaminga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije, koji koriste usluge mobilnih operatera u te

Kompanije 0 Comments

11 prijava za Luku Novi Sad, prijave i dalje otvorene

Do sada je za privatizaciju Luke Novi Sad pisma o zainteresovanosti poslalo 11 kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply