Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Aviokompanija Etihad objavila je poslovne rezultate u 2016. godini po kojima beleži gubitak od 1,87 milijardi dolara, objavio je Bloomberg.

Gubitak u 2016. godini u iznosu od 1,06 milijardi usledio je zbog smanjenja vrednosti aviona, amortizacije, odnosno dodatnih 808 miliona dolara zbog pada vrednosti deonica u Air Berlinu i Alitaliji, koja je podnela zahtev za bankrot u maju.

Etihad je u maju objavio prvi godišnji pad profita u proteklih pet godina, dodaje Bloomberg i navodi da je kompanija iz Abu Dabija prošle nedelje prodala udeo švajcarskoj aviokompaniji Darwin airline.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Boeing ponovo dobro posluje
Next Wall Street: Polovičan učinak indeksa na kraju nedelje

You might also like

Transport 0 Comments

Air Serbia zatvorila poslovnice van Beograda

Poslovnica “Air Srbije” u Nišu je zatvorena, a objekat u Voždovoj ulici u centru grada potpuno je iseljen i prestao je da radi 1. avgusta.

Kompanije 0 Comments

Facebook: Korisnici će uskoro moći zarađivati novac postavljanjem postova i klipova

Korisnicima društvene mreže Facebook mogao bi se ostvariti san, tako što bi uskoro mogli početi zarađivati objavljivanjem postova, fotografija i klipova.

Kompanije 0 Comments

Montenegro bonus izgubio licencu za naftu

Regulatorna agencija za energetiku Crne Gore (RAE) oduzela je državnom preduzeću Montenegro bonus licencu za obavljanje delatnosti skladištenja naftnih derivata koja je važila do 2. novembra 2019. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply