Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

Aviokompanija Etihad objavila je poslovne rezultate u 2016. godini po kojima beleži gubitak od 1,87 milijardi dolara, objavio je Bloomberg.

Gubitak u 2016. godini u iznosu od 1,06 milijardi usledio je zbog smanjenja vrednosti aviona, amortizacije, odnosno dodatnih 808 miliona dolara zbog pada vrednosti deonica u Air Berlinu i Alitaliji, koja je podnela zahtev za bankrot u maju.

Etihad je u maju objavio prvi godišnji pad profita u proteklih pet godina, dodaje Bloomberg i navodi da je kompanija iz Abu Dabija prošle nedelje prodala udeo švajcarskoj aviokompaniji Darwin airline.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Boeing ponovo dobro posluje
Next Wall Street: Polovičan učinak indeksa na kraju nedelje

You might also like

Kompanije 0 Comments

Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Najvećih petnaest domaćih izvoznika u prvih pet meseci tekuće godine prodalo je robu na ino tržištu u vrednosti od 1,8 milijardi evra, a lidersku poziciju je zadržao proizvođač automobila, FCA

Najvažnije vesti 1Comments

Bajatović: Konsultantska kuća radi due diligence, nova strategija Srbijagasa

Srbijagas namerava da iz sopstvenih prihoda isplati zaostala zaduženja, obavi reprogram dugova i implementira novu strategiju poslovanja, najavio je predsednik tog preduzeća Dušan Bajatović.

Kompanije 0 Comments

Doneta odluka o likvidaciji “Agrokorove” firme “Velpro” u BiH

U narednom periodu predstoji likvidacija “Agrokorove” firme “Velpro” u Bosni i Hercegovini, što su danas potvrdili i Anto Ramljak, poverenik hrvatske vlade za “Agrokor”, i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply