Boeing ponovo dobro posluje

Boeing ponovo dobro posluje

Američki proizvođač aviona Boeing u drugom ovogodišnjem tromesečju ostvario je dobit, vrativši se pozitivnom poslovanju nakon prošlogodišnjeg gubitka, a uprava kompanije podigla je i procenu ovogodišnje dobiti.

U drugom tromesečju Boeing je ostvario dobit od 1,76 milijardi dolara, u odnosu na gubitak od 234 miliona dolara u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U prošlogodišnjim rezultatima bili su uključeni troškovi veći od dve milijarde dolara vezani uz programe modela aviona 787, 747 i KC-46. Ali, prihodi Boeinga smanjeni su 8,1 odsto, na 22,74 milijardi dolara.

U drugom tromesečju kompanija je isporučila 183 komercijalna aviona manje nego u istom lanjskom razdoblju kada ih je isporučila 199.

Taj najveći svetski proizvođač aviona objavio je da očekuje da će u 2017. klijentima isporučiti između 760 i 765 komercijalnih aviona.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Dun & Bradstreet: Stabilan rejting Srbije, poboljšana kreditna klima u zemlji
Next Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

You might also like

Najvažnije vesti 2 Comments

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u

Kompanije 0 Comments

Japanski proizvođač autodelova pred bankrotom

Japanski proizvođač autodelova Takata se priprema za podnošenje stečajnog postupka nakon što su njegovi neispravni vazdušni jastuci doveli do najvećeg bezbednosnog opoziva u automobilskoj industriji.

Netflix: Raste broj pretplatnika, akcije porasle za više od 10 odsto

Netflix je danas saopštio da se broj njihovih pretplatnika povećao više nego što je to bilo očekivano, a da prelazi 100 miliona pretplatnika širom sveta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply