Boeing ponovo dobro posluje

Boeing ponovo dobro posluje

Američki proizvođač aviona Boeing u drugom ovogodišnjem tromesečju ostvario je dobit, vrativši se pozitivnom poslovanju nakon prošlogodišnjeg gubitka, a uprava kompanije podigla je i procenu ovogodišnje dobiti.

U drugom tromesečju Boeing je ostvario dobit od 1,76 milijardi dolara, u odnosu na gubitak od 234 miliona dolara u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U prošlogodišnjim rezultatima bili su uključeni troškovi veći od dve milijarde dolara vezani uz programe modela aviona 787, 747 i KC-46. Ali, prihodi Boeinga smanjeni su 8,1 odsto, na 22,74 milijardi dolara.

U drugom tromesečju kompanija je isporučila 183 komercijalna aviona manje nego u istom lanjskom razdoblju kada ih je isporučila 199.

Taj najveći svetski proizvođač aviona objavio je da očekuje da će u 2017. klijentima isporučiti između 760 i 765 komercijalnih aviona.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Dun & Bradstreet: Stabilan rejting Srbije, poboljšana kreditna klima u zemlji
Next Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

You might also like

Peter Thiel: Appleovo vreme je prošlo

Jedan od najpoznatijih investitora Silicijumske doline smatra da je vreme Applea prošlo, dok profesor sa Stenforda kaže kako je Apple, kada su u pitanju inovacije – “gotov”.

Kompanije 0 Comments

Lalić: Radili bismo ponovo sa Simpom

Kada bi Simpo iz Vranja uspeo da prevaziđe finansijske poteškoće opet bismo sarađivali sa njima, poručio je regionalni direktor iz švedske kompanije Ikea Vladislav Lalić.

Kompanije 2 Comments

Philip Morris elektronski uređaj koji zagreva duvan, iQOS, od ponedeljka na tržištu u Srbiji

Kompanija Philip Morris International u Srbiji od ponedeljka, 3. aprila počinje da prodaje u Beogradu i Nišu svoj novi duvanski proizvod – ajkos (iQOS), potencijalno manje štetnu zamenu za cigarete.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply