Boeing ponovo dobro posluje

Boeing ponovo dobro posluje

Američki proizvođač aviona Boeing u drugom ovogodišnjem tromesečju ostvario je dobit, vrativši se pozitivnom poslovanju nakon prošlogodišnjeg gubitka, a uprava kompanije podigla je i procenu ovogodišnje dobiti.

U drugom tromesečju Boeing je ostvario dobit od 1,76 milijardi dolara, u odnosu na gubitak od 234 miliona dolara u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U prošlogodišnjim rezultatima bili su uključeni troškovi veći od dve milijarde dolara vezani uz programe modela aviona 787, 747 i KC-46. Ali, prihodi Boeinga smanjeni su 8,1 odsto, na 22,74 milijardi dolara.

U drugom tromesečju kompanija je isporučila 183 komercijalna aviona manje nego u istom lanjskom razdoblju kada ih je isporučila 199.

Taj najveći svetski proizvođač aviona objavio je da očekuje da će u 2017. klijentima isporučiti između 760 i 765 komercijalnih aviona.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Dun & Bradstreet: Stabilan rejting Srbije, poboljšana kreditna klima u zemlji
Next Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Bivši šef kompanije Barclays prodavao tajne vodoinstalateru

Povodom optužbi da je vodoinstalateru prodavao tajne bankarske informacije, policija je uhapsila bivšeg šefa bankarskog diva Barclays, Stevena Maklachija (58).

Kompanije 0 Comments

Ransomware napadi ove godine napravili štetu od milijardu dolara

U svom novom istraživanju Herjavec Group, kompanija za računarsku bezbednost, upozorava da bi ove godine troškovi povezani s ransomware napadima trebali dostići nivo od milijardu američkih dolara.

Kompanije 0 Comments

Huawei pretekao Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona

Čini se da je kineskoj kompaniji Huawei konačno uspeo njihov plan o prestizanju Applea i dolasku na drugo mesto na lestvici najvećih svetskih proizvođača pametnih telefona.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply