Boeing ponovo dobro posluje

Boeing ponovo dobro posluje

Američki proizvođač aviona Boeing u drugom ovogodišnjem tromesečju ostvario je dobit, vrativši se pozitivnom poslovanju nakon prošlogodišnjeg gubitka, a uprava kompanije podigla je i procenu ovogodišnje dobiti.

U drugom tromesečju Boeing je ostvario dobit od 1,76 milijardi dolara, u odnosu na gubitak od 234 miliona dolara u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U prošlogodišnjim rezultatima bili su uključeni troškovi veći od dve milijarde dolara vezani uz programe modela aviona 787, 747 i KC-46. Ali, prihodi Boeinga smanjeni su 8,1 odsto, na 22,74 milijardi dolara.

U drugom tromesečju kompanija je isporučila 183 komercijalna aviona manje nego u istom lanjskom razdoblju kada ih je isporučila 199.

Taj najveći svetski proizvođač aviona objavio je da očekuje da će u 2017. klijentima isporučiti između 760 i 765 komercijalnih aviona.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Dun & Bradstreet: Stabilan rejting Srbije, poboljšana kreditna klima u zemlji
Next Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Kilogram vune za dva kilograma soli

Od raspada SFRJ do pre nekoliko godina vuna se bacala i uništavala, a u poslednjih nekoliko godina promet vune obavlja se u sivoj zoni.

Kompanije 0 Comments

Kinezi otvorili fabriku papuča u Jagodini

U Jagodini je danas otvorena kineska fabrika “Lianhe” za proizvodnju gumenih papuča, gde trenutno radi 20 radnika a u planu je da bude zaposleno 40 ljudi.

Trgovina 0 Comments

Walmart najavio ogromno proširenje – posao za 10.000 radnika

U sklopu otvaranja novih i širenja postojećih prodavnica, trgovinski lanac Walmart najavio je da će u SAD otvoriti 10.000 radnih mesta u maloprodaji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply