Boeing ponovo dobro posluje

Boeing ponovo dobro posluje

Američki proizvođač aviona Boeing u drugom ovogodišnjem tromesečju ostvario je dobit, vrativši se pozitivnom poslovanju nakon prošlogodišnjeg gubitka, a uprava kompanije podigla je i procenu ovogodišnje dobiti.

U drugom tromesečju Boeing je ostvario dobit od 1,76 milijardi dolara, u odnosu na gubitak od 234 miliona dolara u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U prošlogodišnjim rezultatima bili su uključeni troškovi veći od dve milijarde dolara vezani uz programe modela aviona 787, 747 i KC-46. Ali, prihodi Boeinga smanjeni su 8,1 odsto, na 22,74 milijardi dolara.

U drugom tromesečju kompanija je isporučila 183 komercijalna aviona manje nego u istom lanjskom razdoblju kada ih je isporučila 199.

Taj najveći svetski proizvođač aviona objavio je da očekuje da će u 2017. klijentima isporučiti između 760 i 765 komercijalnih aviona.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Dun & Bradstreet: Stabilan rejting Srbije, poboljšana kreditna klima u zemlji
Next Gubitak Etihada 1,87 milijardi dolara

You might also like

Tema dana 1Comments

Šta čeka PKB, RTB Bor, FAP i druge zaštićene firme nakon 31. maja

Za većinu od 10 firmi u restrukturiranju kojima 31. maja ističe zaštita od poverilaca predložen je unapred pripremljen plan reorganizacije (UPPR), rečeno u agenciji Beta u Vladi Srbije.

Najvažnije vesti 0 Comments

Rok za privatizaciju Galenike produžen za 3 meseca

Ministar privrede Srbije Goran Knežević je rekao danas da je rok za pregovore o strateškom partneru za farmaceutsku kompaniju Galenika iz Beograda produžen za još tri meseca.

Kompanije 0 Comments

Srbija: Godišnje se uništi oko 90 miliona dinara

Podaci Narodne banke Srbije pokazuju da se zbog pohabanosti godišnje uništi između 80 i 90 miliona dinara novčanica svih apoena.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply