Hellenic Sugar odustao od prodaje šećerana u Žablju i Crvenki

Hellenic Sugar odustao od prodaje šećerana u Žablju i Crvenki

Grčka kompanija Hellenic Sugar Industry neće prodavati dve šećerane u Srbiji, u Žablju i u Crvenki, već će unapređivati proizvodnju šećerne repe i šećera, odlučio je Upravni odbor kompanije.

Odluka je usledila nakon što je Upravni odbor ove kompanije razmotrio ponude dva zainteresovana kupca – francuske kompanije Cristal Union i austrijske Agrane, i ocenio ih kao neprihvatljive, izjavio je portparol kompanije Hellenic Sugar Industry, Christos Alexopoulos.

Nijedan od ta dva investitora nije ponudio ni približno koliko vrede dve srpske šećerane. Agrana je htela da kupi obe šećerane za između 50 i 51 milion EUR, a Cristal Union za 25 miliona EUR, dok je vrednost šećerana u Žablju i u Crvenki, po mišljenju Upravnog odbora, oko 85 miliona EUR.

Hellenic Sugar Industry neće više oglašavati prodaju te dve šećerane.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Prosečna plata u junu 67.857 dinara
Next Facebook na rekordnom nivou nakon objave rezultata

You might also like

Kompanije 1Comments

Ekonomisti: Banke provizijama muče građane

Iako su smanjile kamate na kredite, banke su povećale provizije i naknade, pa zbog toga i dalje izbijaju novac iz džepa onima koji nisu prešli na elektronsko plaćanje.

Industrija 0 Comments

Francuski Essilor kupuje kompaniju Luxottica za 46,2 milijarde evra

U želji da stvori novog giganta, francuski proizvođač kontaktnih sočiva Essilor dogovorio je kupovinu italijanske kompanije Luxottica, tvorca Ray Ban sunčanih naočara, saopšteno je iz francuske kompanije.

Makroekonomija 0 Comments

Fiskalni savet: Srbija još daleko od visokih stopa privrednog rasta i uređenih javnih finansija

Srbija je još daleko od visokih stopa privrednog rasta i od uređenih i zdravih javnih finansija iako je u 2015. godini i 2016. postigla ohrabrujući napredak u ekonomskim i fiskalnim

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply