Hellenic Sugar odustao od prodaje šećerana u Žablju i Crvenki

Hellenic Sugar odustao od prodaje šećerana u Žablju i Crvenki

Grčka kompanija Hellenic Sugar Industry neće prodavati dve šećerane u Srbiji, u Žablju i u Crvenki, već će unapređivati proizvodnju šećerne repe i šećera, odlučio je Upravni odbor kompanije.

Odluka je usledila nakon što je Upravni odbor ove kompanije razmotrio ponude dva zainteresovana kupca – francuske kompanije Cristal Union i austrijske Agrane, i ocenio ih kao neprihvatljive, izjavio je portparol kompanije Hellenic Sugar Industry, Christos Alexopoulos.

Nijedan od ta dva investitora nije ponudio ni približno koliko vrede dve srpske šećerane. Agrana je htela da kupi obe šećerane za između 50 i 51 milion EUR, a Cristal Union za 25 miliona EUR, dok je vrednost šećerana u Žablju i u Crvenki, po mišljenju Upravnog odbora, oko 85 miliona EUR.

Hellenic Sugar Industry neće više oglašavati prodaju te dve šećerane.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Prosečna plata u junu 67.857 dinara
Next Facebook na rekordnom nivou nakon objave rezultata

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Alibaba za 2,6 milijardi dolara kupuje lanac robnih kuća Intime

Kineski gigant za elektronsku trgovinu Alibaba preuzeće za 2,6 milijardi dolara domaći lanac robnih kuća Intime, u okviru plana privatizacije te trgovinske kompanije, objavljeno je danas na berzi u Hong Kongu,

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Beograd dobija još jedan tržni centar

U Beogradu će biti izgrađen još jedan tržni centar “Ada Mall”, na Čukarici, na približno 32.000 kvadratnih metara za izdavanje.

Kompanije 0 Comments

Javna preduzeća do marta dobijaju 700 direktora

Većina opština su raspisale konkurse za izbor direktora javnih preduzeća kojima su osnivači, ili će to učiniti ovih dana, jer je rok do kada sva javna preduzeća, bilo na lokalnom bilo

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply