Ikea dobila upotrebnu dozvolu

Ikea dobila upotrebnu dozvolu

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je upotrebnu dozvolu na regulaciji Zavojničke reke i Gleđevačkog potoka, mestu na kojem je građena nova robna kuća kompanije “Ikea”.

Ovim dokumentom stekli su se uslovi za otvaranje prvog objekta tog proizvođača u Srbiji.

Ministarstvo je kompaniji “Ikea” upotrebnu dozvolu za prvi objekat u Srbiji izdalo u roku od pet radnih dana, navodi se u saopštenju.

Dobijanjem upotrebne dozvole robna kuća “Ikea” kod Bubanj potoka dobila je i poslednji potreban dokument u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i može da počne da radi, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Ikea” je švedski proizvođač nameštaja i sitnog pokućstva, a investicija u Srbiji vredna je oko 70 miliona evra. Od potpisivanja memoranduma “Ikea” je zaposlila 330 ljudi.

Izvor: GdeInvestirati/FoNet
Previous Grčka prikupila 3 milijarde evra od prve emisije obveznica
Next Leoni otvara pogon u Nišu

You might also like

Transport 0 Comments

Norwegian air uvodi letove za SAD po ceni od 65 dolara

Norveška aviokompanija Norwegian planira da uvede niskobudžetne transatlantske letove između Evrope i SAD-a na deset novih ruta po ceni i od 65 dolara, čime će povećati pritisak na američku i evropsku

Najvažnije vesti 1Comments

Produktna berza: Cena pšenice porasla skoro 6 odsto, soja na novom ovosezonskom maksimumu

Ukupni promet robe na Produktnoj berzi u Novom Sadu ove je nedelje iznosio 2.680 tone robe, što je za 175 odsto veći promet nego prethodne nedelje.

Goldman Sachs: Budućnost je u manje bogatim ulagačima

Američka bankarska grupa Goldman Sachs, budućnost vidi u manje imućnim ulagačima, saznaje se od osoba dobro upućenih u nove inicijative.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply