“Ryanair” smanjuje cenae karata i do 9 odsto

“Ryanair” smanjuje cenae karata i do 9 odsto

Irski niskobudžetni avioprevoznik “Ryanair” poručio je, uz objavu poslovnih rezultata, da bi cene karata za letove na pojedine destinacije mogaoda smanji i do 9 odsto, s obzirom na pojačanu konkurenciju u industriji avioprevoza u idućih nekoliko meseci.

Najava ovog, po broju putnika, najvećeg evropskog niskotarifnog avioprevoznika, usledila je nakon sličnih komentara o cenovnom pritisku od strane “Ryanair”-ovih konkurenata proteklih nedelja.

Konkurencija raste, s obzirom da su aviokompanije preusmerile svoje kapacitete iz Turske i severne Afrike, kažu iz “Ryanair”-a.

Najava je usledila nakon što je “Ryanair” ostvario 55-procentni rast dobiti u prethodnom tromesečju. Dobit pre oporezivanja u prethodna tri meseca, zaključno s 30. junom, porasla je na 397 miliona evra, podstaknuta snažnijom potražnjom za Uskrs, dok su prihodi skočili za 13 odsto, na 1,68 milijardi evra.

Prosečna cena karte tokom tog tromesečja porasla je za 1 odsto, na 40,3 evra, iako iz “Ryanair”-a poručuju da je to rezultat mnogo snažnijeg poslovanja tokom Uskršnjih praznika. Iz aviokompanije kažu da očekuju pad cena karata za 5 odsto do kraja septembra i za 8 odsto u idućih šest meseci, odnosno do kraja marta sledeće godine.

Iz aviokompanija “Easyjet” i “Wizz Air” su, takođe, poručili da će cene biti pod pritiskom ovog leta.

“Ryanair”-ovi menadžeri su, takođe, ponovili upozorenja oko mogućih velikih poremećaja u letovima između Velike Britanije i Evrope, u slučaju da se u pregovorima o Brexitu ne postigne bilateralni sporazum o letenju. Naglasili su da bi to moglo dovesti do otkazivanja letova te seljenja poslovanja u inostranstvo.

Izvor: GdeInvestirati/ Poslovni dnevnik
Previous Grčka opet na tržištima obveznica, prvi put od 2014. godine
Next Počela prodaja karata za Beograd-Peking

You might also like

Kompanije 0 Comments

Danska zvanično ukida čekove

Danska, zemlja koja čak i prilikom minimalnih transakcija koristi internet, zvanično ukida bankarski ček.

Kompanije 0 Comments

Kina: Do kraja godine usporiće prodaja Mercedesa

Prodaja Mercedes-Benza u Kini je u prvom tromesečju porasla 39%, tri puta više nego BMW-ova.

Kompanije 0 Comments

Nestle zabeležio pad prodaje

Švajcarski proizvođač hrane i pića “Nestle” saopštio je da je u prvih devet meseci ove godine zabeležio pad prodaje za 0,4 odsto, na vrednost od 65,3 milijardi franaka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply