Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

Proizvođač torbica platiće 230 penija po akciji za proizvođača luksuznih cipela. Cena odgovara nivou od 17,5 puta EBITDA kompanije Jimmy Choo. Uprave obe kompanije odobrile su posao, piše Bloomberg.

Jimmy Choo je vrhunac popularnosti doživeo krajem 90-ih godina prošlog veka. Mnoge su modne ikone bile zaštitni znakovi njihovih cipela poput princeze Diane kao i devojaka iz serije “Seks i grad”.

Kompanija je tri puta menjala vlasnika pre nego što ju je preuzeo JAB Holding za više od pola milijarde funti 2011. godine. JAB je prodao deo udela 2014. godine putem inicijalne javne ponude, no kompanija je i nakon toga ostala većinska vlasnica.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBizz
Previous Evropske berze nadoknađuju gubitke
Next Jedna ponuda za Fabriku akumulatora Sombor

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Veliki pad cena obveznica Agrokora, kompanije u čijem su sastavu Dijamant i Frikom

Proteklih dana događa se oštar pad Agrokorovih obveznica na stranim tržištima. Obveznica s dospećem 2019. godine u nekoliko dana pala je oko 15% pa se prinos popeo na previsokih 16

Kompanije 0 Comments

NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

Na listi 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, koju tradicionalno objavljuje Deloitte na osnovu podataka za 18 zemalja srednje Evrope i Ukrajinu, ove godine se nalazi sedam domaćih kompanija što

Evropske berze: Berze podstaknute rudarskim i naftnim sektorom

Na evropskim berzama u sredu ujutro indeksi su porasli, nakon pada dan pre, a zahvaljujući rastu cena nafte i sirovina, najveće su dobitnice akcije u rudarskom i naftnom sektoru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply