Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

Proizvođač torbica platiće 230 penija po akciji za proizvođača luksuznih cipela. Cena odgovara nivou od 17,5 puta EBITDA kompanije Jimmy Choo. Uprave obe kompanije odobrile su posao, piše Bloomberg.

Jimmy Choo je vrhunac popularnosti doživeo krajem 90-ih godina prošlog veka. Mnoge su modne ikone bile zaštitni znakovi njihovih cipela poput princeze Diane kao i devojaka iz serije “Seks i grad”.

Kompanija je tri puta menjala vlasnika pre nego što ju je preuzeo JAB Holding za više od pola milijarde funti 2011. godine. JAB je prodao deo udela 2014. godine putem inicijalne javne ponude, no kompanija je i nakon toga ostala većinska vlasnica.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBizz
Previous Evropske berze nadoknađuju gubitke
Next Jedna ponuda za Fabriku akumulatora Sombor

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Novi rekordi, u fokusu porezna reforma

Na Wall Streetu su u petak svi najvažniji indeksi dostigli nove rekordne nivoe jer se ulagači nadaju da će Kongres prihvatiti poreznu reformu koju je predložio predsednik SAD-a Donald Trump.

Industrija 0 Comments

Philip Morris povećao profit u prvih šest meseci za 11 odsto

Niška fabrika duvana, Philip Morris Operations, zabeležila je rast profitabilnosti u prvih šest meseci, uprkos tome što je pristupila novom modelu uslužne proizvodnje.

Agrobiznis 0 Comments

Pokrenut predstečajni postupak u šećerani TE-TO

Privredni sud u Subotici doneo je krajem jula odluku o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u šećerani TE-TO, te sredinom avgusta rešenje o određivanju privremenih mera za ovu kompaniju.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply