Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

Proizvođač torbica platiće 230 penija po akciji za proizvođača luksuznih cipela. Cena odgovara nivou od 17,5 puta EBITDA kompanije Jimmy Choo. Uprave obe kompanije odobrile su posao, piše Bloomberg.

Jimmy Choo je vrhunac popularnosti doživeo krajem 90-ih godina prošlog veka. Mnoge su modne ikone bile zaštitni znakovi njihovih cipela poput princeze Diane kao i devojaka iz serije “Seks i grad”.

Kompanija je tri puta menjala vlasnika pre nego što ju je preuzeo JAB Holding za više od pola milijarde funti 2011. godine. JAB je prodao deo udela 2014. godine putem inicijalne javne ponude, no kompanija je i nakon toga ostala većinska vlasnica.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBizz
Previous Evropske berze nadoknađuju gubitke
Next Jedna ponuda za Fabriku akumulatora Sombor

You might also like

Kompanije 0 Comments

JP Morgan Chase bi mogao da ode iz Britanije

Pošto se Velika Britanija izjasnila za izlazak iz EU, američka investiciona banka JP Morgan Chase mogla bi da izmesti poslovanje iz te ostrvske zemlje, upozoravaju iz te kompanije.

Svetske berze 0 Comments

Cene nafte nastavile rast podstaknute geopolitičkim tenzijama

Povišene geopolitičke tenzije, od Libije, preko Sirije do Severne Koreje podstiču dobitničku seriju nafte. Od devet poslednjih trgovačkih dana, nafta je zabeležila rast cene u osam.

Kompanije 0 Comments

Hrvatska: Uberovim vozačima će oduzimati vozila

Prevoznička firma Taxi Cammeo u Splitu, ali i platforma Uber na području cele Hrvatske posluju nelegalno, izjavio je hrvatski ministar saobraćaja Oleg Butković.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply