Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

Proizvođač torbica platiće 230 penija po akciji za proizvođača luksuznih cipela. Cena odgovara nivou od 17,5 puta EBITDA kompanije Jimmy Choo. Uprave obe kompanije odobrile su posao, piše Bloomberg.

Jimmy Choo je vrhunac popularnosti doživeo krajem 90-ih godina prošlog veka. Mnoge su modne ikone bile zaštitni znakovi njihovih cipela poput princeze Diane kao i devojaka iz serije “Seks i grad”.

Kompanija je tri puta menjala vlasnika pre nego što ju je preuzeo JAB Holding za više od pola milijarde funti 2011. godine. JAB je prodao deo udela 2014. godine putem inicijalne javne ponude, no kompanija je i nakon toga ostala većinska vlasnica.

Izvor: GdeInvestirati/SeeBizz
Previous Evropske berze nadoknađuju gubitke
Next Jedna ponuda za Fabriku akumulatora Sombor

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Deutsche Telekom podigao procenu zarade, investicije rekordne

Deutsche Telekom (DT) je u trećem tromesečju ostvario prilagođenu neto dobit od 1,2 milijarde evra ili 19,6 posto više nego u istom razdoblju lani, a zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima Uprava te telekom

Najvažnije vesti 0 Comments

Ruska rublja među valutama sa najboljim učincima prema dolaru u ovoj godini

Očekuje se da će ruska rublja ovu godinu završiti kao jedna od najjačih valuta u svetu, budući da je samo brazilski real zabeležio bolji kurs prema dolaru od ruske valute.

Azijske berze: Oprezna trgovina, dolar u porastu

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno, kao i na Wall Streetu dan pre, a dolar je ojačao dok ulagači čekaju nove signale iz američkog Feda o kamatnim stopama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply