San Marino dobija prvu evropsku 5G mrežu do kraja 2018. godine

San Marino dobija prvu evropsku 5G mrežu do kraja 2018. godine

Čini se kako će mala državica na Apeninskom poluostrvu, San Marino, preduhitriti i optimističnu izjavu o dostupnosti brzih 5G mobilnih mreža tokom 2019. godine koju je iznela organizacija 5G New Radio ili 5G NG (koju čini 20 kompanija za promociju 5G mreža).

Vlasti San Marina sklopile su ugovor sa italijanskim telekomunikacionim operaterom Telecom Italia prema kojem će potonja kompanija upravljati procesom prelaska San Marina sa trenutnih 4G LTE mobilnih mreža na nove brze 5G mobilne mreže, što će doneti povećanje brzine od oko 100 puta.

Ceo proces bi se trebao sprovesti do kraja sledeće godine, čime bi San Marino trebao da postane prva evropska zemlja sa 5G povezivošću. Što se tiče SAD-a, tamošnji operateri planiraju uvođenje 5G mobilnih mreže tek tokom 2019. godine.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Evropske berze slabe na početku nedelje
Next Samostalni sindikat FIAT-a prihvatio ponudu povećanja zarade od devet i po odsto

You might also like

Društvo 0 Comments

U narednih 10 godina porašće potrošnja vode

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da se količine pijaće vode konstatno smanjuju i da će u narednih 10 godina potrošnja vode porasti za 58

Društvo 0 Comments

Delfini u sastavu ruske vojske

Rusko Ministarstvo odbrane kupilo je pet delfina za Centar za obuku borbenih morskih sisara u Sevastopolju.

Na Android i iOS uređajima će jedino raditi PayPal aplikacija

Osim na uređajima sa Android platformom verzije 4.0.3 ili novijom, odnosno na Apple uređajima sa iOS 9.1 platformom ili novijom, PayPal aplikacija više neće raditi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply