San Marino dobija prvu evropsku 5G mrežu do kraja 2018. godine

San Marino dobija prvu evropsku 5G mrežu do kraja 2018. godine

Čini se kako će mala državica na Apeninskom poluostrvu, San Marino, preduhitriti i optimističnu izjavu o dostupnosti brzih 5G mobilnih mreža tokom 2019. godine koju je iznela organizacija 5G New Radio ili 5G NG (koju čini 20 kompanija za promociju 5G mreža).

Vlasti San Marina sklopile su ugovor sa italijanskim telekomunikacionim operaterom Telecom Italia prema kojem će potonja kompanija upravljati procesom prelaska San Marina sa trenutnih 4G LTE mobilnih mreža na nove brze 5G mobilne mreže, što će doneti povećanje brzine od oko 100 puta.

Ceo proces bi se trebao sprovesti do kraja sledeće godine, čime bi San Marino trebao da postane prva evropska zemlja sa 5G povezivošću. Što se tiče SAD-a, tamošnji operateri planiraju uvođenje 5G mobilnih mreže tek tokom 2019. godine.

Izvor: GdeInvestirati/ITvesti
Previous Evropske berze slabe na početku nedelje
Next Samostalni sindikat FIAT-a prihvatio ponudu povećanja zarade od devet i po odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Facebook udvostručio prihode u poslednja tri meseca 2016. godine

Facebook je u poslednjem prošlogodišnjem tromesečju ostvario prihode od 8,8 milijardi dolara, 51 odsto više nego godinu dana pre, dok je dobit više nego udvostručena, zahvaljujući velikom rastu oglašavanja.

Društvo 0 Comments

Ministarstvo privrede i lokalna samouprava obnavljaju vrtiće, škole, zdravstvene ustanove…

Ministarstvo privrede pozvalo je lokalne samouprave da prijave projekte koji će u naredne dve godine biti podržani kroz Program podrške unapređenju lokalne i regionalne infrastrukture “Gradimo zajedno”.

Zdravlje 0 Comments

Voda sa česme nebezbedna za piće?

Sajt za iznajmljivanje smeštaja Citybates Appartments napravio je listu evropskih država u kojima se ne preporučuje korišćenje vode iz lokalnih vodovoda, piše Daily Mail.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply