FAP od države dobio investiciona sredstva

FAP od države dobio investiciona sredstva

Generalni direktor Ranko Vuković izjavio je za Glas zapadne Srbije da je prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5 miliona evra.

On je podsetio da FAP ulazi u sistem odbrambene industrije Srbije, čim postane pravosnažan UPPR (Unapred pripremljen plan reorganizacija), i da su kao ostala preduzeća vojne industrije dobili novac za stabilizaciju tehničkog parka, odnosno kupovinu novih i popravku mašina.

„Iako nismo u obavezi da raspisujemo javnu nabavku mi smo ipak to uradili kako bismo došli do što boljih ponuda i da bismo na najkvalitetniji način utrošili budžetska sredstva Vlade Srbije”, napomenuo je Vuković.

Ta su sredstva, kako je objasnio, isključivo investiciona, što smatra da je važno za obnavljanje mašinskog parka fabrike, a s obzirom da u FAP-u 20 godina nije kupljena nijedna nova mašina.

„Za nas je to od izuzetnog značaja kako bismo povećali proizvodne kapacitete i ubrzali proizvodni proces”, naglasio je generalni direktor Ranko Vuković.

Izvor: Tanjug
Previous MMF: Smanjena prognoza rasta za Veliku Britaniju i SAD
Next Wall Street: Polovičan učinak indeksa

You might also like

Samsung: 8 milijardi dolara za najveću akviziciju u istoriji

Samsung za sumu od osam milijardi dolara preuzima američkog proizvođača auto-delova Harman, objavljeno je danas iz te južnokorejske elektronske kompanije.

Kompanije 0 Comments

Aleksandar Vučić: Najkasnije u novembru nova fabrika u Leskovcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, u oktobru ili najkasnije početkom novembra, u Leskovcu biti otvorena prva fabrika poslje 30 godina.

Najvažnije vesti 0 Comments

Propala prodaja Jugoremedije

Kako niko nije otkupio dokumentaciju, izostalo je najavljeno otvaranja ponuda, pa je tako propala prodaja zrenjaninske fabrike lekova Jugoremedija, pišu Novosti, podsećajući da je kao pravno lice, bila ponuđena po

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply