“Bank of America” zbog Brexita premešta sedište iz Londona u Dablin

“Bank of America” zbog Brexita premešta sedište iz Londona u Dablin

“Bank of America” izabrala je Dablin za svoj glavni poslovni centar u Evropskoj uniji u okviru priprema za izlazak Velike Britanije iz 28-članog bloka 2019. godine.

Kako javlja agencija “Bloomberg”, banka će preseliti neke poslovne pozicije iz Londona u Dablin i druge gradove širom regiona, saopštila je BofA, koja već ima potpunu dozvolu za rad u Dablinu.

London je procvetao kao centar globalnih finansija, delom i zato što firme sa sedištem u britanskoj prestonici imaju pravo da posluju širom 28 zemalja članica EU.

Međutim, nakon Brexita, britanske banke, kao i firme sa sedištem u Londonu iz SAD-a, Japana i drugih zemalja koje nisu članice EU, gube ovaj “pasoš” i možda će morati da kanališu svoje poslovanje preko poslovnih jedinica u tom bloku. 

“Dok čekamo dalja pojašnjenja u vezi sa pregovorima o Brexitu, obavljamo sve neophodne pripreme kako bismo opsluživali naše klijente bez obzira na to kako će pregovori biti zaključeni”, rekao je Brian T. Moynihan, glavni izvršni direktor BofA.

Dablin je popularna destinacija – pored Frankfurta – među kompanijama, koje se bave finansijskim uslugama, a koje nastoje da obezbede nesmetan pristup tržištu EU posle Brexita.

Prednosti Dablina kao izabrane lokacije BofA, po “Bloombergu” predstavljaju: engleski jezik, niske poreske stope i slični zakoni i propisi kao u susednom Ujedinjenom Kraljevstvu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Nemačka kompanija "Tönnies" dobila 2.420 hektara u Zrenjaninu
Next Elektronsko podnošenje zahteva za detašman - novi digitalni servis PKS

You might also like

Transport 0 Comments

Air Serbia u maju dobija prvi široko-trupni Airbus A330

Air Serbia će u maju dobiti prvi  široko-trupni avion Airbus A330 sa 254 mesta, koji će se koristiti na direktnim letovima do SAD, najavio je generalni direktor Dane Kondić.

Kompanije 0 Comments

Scandinavian Airlines odložio početak letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo

Scandinavian Airlines odložio je lansiranje svojih letova na liniji Kopenhagen-Sarajevo suočen sa malom potražnjom.

Kompanije 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla se širi, nova pista u planu

Prema planu detaljne regulacije, koji je na uvidu, aerodrom “Nikola Tesla” biće proširen.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply