Moguć kraj krize u Fiatu, radnici dobili ponudu od poslovodstva

Moguć kraj krize u Fiatu, radnici dobili ponudu od poslovodstva

Radnici kragujevačke fabrike “Fiat Chrysler Automobiles Srbija” dobili su zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će se za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike, koji je i počeo štrajk, rekao je predsednik tog sindikata Zoran Marković.

“Pregovori sa poslovodstvom uz posredovanje Vlade Srbije biće nastavljeni u ponedeljak, 24. jula”, rekao je Marković.

On je istakao da je predstavnicima Štrajkačkog odbora FCA drago što pregovorima sa poslovodstvom prisustvuje premijerka Ana Brnabić.

Pregovori poslovodstva i Štrajkačkog odbora FCA počeli su u sredu kada je dogovoreno da se o zahtevima radnika razgovara i narednih dana. Štrajk u FCA je počeo 27. juna i okončan je 19. jula, što je bio uslov za početak pregovora o zahtevima radnika.

Radnici FCA traže povećanje zarada, bonuse efikasnosti, bolje uslove poslovanja i obezbeđivanje noćnog prevoza za radnike koji ostaju prekovremeno.

Dogovoreno je da se organizuje komisija u kojoj će učestovovati i predstavnik Štrajkačkog odbora, koja će uraditi analizu svih procesa rada u kragujevačkoj fabrici automobila radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Većinski vlasnik fabrike je italijanski “Fiat”, a Vlada Srbije ima udeo od 33 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Francuska kaznila banku “Societe Generale” sa 5 miliona evra
Next Otvoren stečajni postupak nad kompanijom "Diners Club International Beograd"

You might also like

Kompanije 0 Comments

Huawei ostvario najveći rast prihoda još od 2008. godine

Kineska kompanija Huawei zabeležila je godišnji prihod od 61 milijardu dolara u 2015. godini, što nam govori da je rast u odnosu na prethodnu godinu bio čak 37 posto.

Kompanije 0 Comments

Novi vlasnik RTB Bor-a želi da preuzime još jednu kompaniju

Kompanija Nevsun risorsiz saopštila je da je sa kineskom kompanijom Ziđin majning sklopila konačni sporazum prema kom će Ziđin izvršiti ponudu za preuzimanje svih emitovanih deonica i sveukupnih deonica u

Banke i finansije 0 Comments

ECB traži veća ovlašćenja za nadzor kliringa

Evropska centralna banka (ECB) objavila je u petak da je zatražila veća ovlašćenja za nadzor poslova kliringa, čime bi se ojačao njen autoritet u odnosu na London u segmentu transakcija

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply