Moguć kraj krize u Fiatu, radnici dobili ponudu od poslovodstva

Moguć kraj krize u Fiatu, radnici dobili ponudu od poslovodstva

Radnici kragujevačke fabrike “Fiat Chrysler Automobiles Srbija” dobili su zvaničnu ponudu o zahtevima upućenim poslovodstvu o kojoj će se za vikend izjasniti Samostalni sindikat fabrike, koji je i počeo štrajk, rekao je predsednik tog sindikata Zoran Marković.

“Pregovori sa poslovodstvom uz posredovanje Vlade Srbije biće nastavljeni u ponedeljak, 24. jula”, rekao je Marković.

On je istakao da je predstavnicima Štrajkačkog odbora FCA drago što pregovorima sa poslovodstvom prisustvuje premijerka Ana Brnabić.

Pregovori poslovodstva i Štrajkačkog odbora FCA počeli su u sredu kada je dogovoreno da se o zahtevima radnika razgovara i narednih dana. Štrajk u FCA je počeo 27. juna i okončan je 19. jula, što je bio uslov za početak pregovora o zahtevima radnika.

Radnici FCA traže povećanje zarada, bonuse efikasnosti, bolje uslove poslovanja i obezbeđivanje noćnog prevoza za radnike koji ostaju prekovremeno.

Dogovoreno je da se organizuje komisija u kojoj će učestovovati i predstavnik Štrajkačkog odbora, koja će uraditi analizu svih procesa rada u kragujevačkoj fabrici automobila radi eventualne optimizacije poslovanja i ispravljanja svih mogućih nedostataka.

Većinski vlasnik fabrike je italijanski “Fiat”, a Vlada Srbije ima udeo od 33 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Francuska kaznila banku “Societe Generale” sa 5 miliona evra
Next Otvoren stečajni postupak nad kompanijom "Diners Club International Beograd"

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Akcionari spremite se: Od Aerodroma na ime dividende 12,4 evra po akciji

Kada se Aerodrom “Nikola Tesla” iznajmi francuskoj kompaniji “Vinci Airports”, mali akcionari na ime dividende dobiće 12,4 evra po akciji.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Ministarstvo energetike Srbije nema informacija o šteti u trgovanju strujom

Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Mirjana Filipović rekla je danas da to ministarstvo nema informacije o tome da li je bilo špekulacija sa cenom struje u Elektroprivredi

Politika 0 Comments

Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji “zvoca”

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednički izbori biti zapravo opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply