Uprava Energoprojekta i zvanično odbacila ponudu za preuzimanje

Uprava Energoprojekta i zvanično odbacila ponudu za preuzimanje

Uprava Energoprojekt holdinga (ENHL), u zvanično objavljenom mišljenju u vezi sa preuzimanjem kompanije, jednoglasno nije podržala ponudu za preuzimanje.

Uprava kompanije je navela kao razloge odluke “obilje nezakonitosti, nepoverenje u profesionalni, finansijski i moralni kapacitet povezanih lica koja čine ponuđača, te sumnjive aktivnosti na tržištu kapitala kojima je naneta šteta kompaniji, akcionarima, tržištu kapitala, kao i samoj Republici Srbiji koja je pojedinačno najveći akcionar Energoprojekt holdinga”.

Uprava je navela i da je ponuđena cena od 1.501 RSD po akciji niža od knjigovodstvene vrednosti koja iznosi 1.761,4 RSD, te da ponuđač nije dostavi ponudu za zavisna društva, EP Entel i EP Garant, kako je to naložila Komisija za hartije od vrednosti.

Uprava je ocenila i da je ponuđač u ponudi naveo “neistinite i neverodostojne namere” oko budućeg poslovanja Energoprojekta te da “nije dokazao poslovnu kompetentnost u sopstvenim firmama”, niti je “u potrebnoj meri izrazio mišljenje o strateškim planovima za ciljno društvo”.

Izvor: GdeInvestirati/Belex, Wisebroker
Previous Akcije kompanije „Tesla“ zanimljive investitorima
Next Prodate sve petogodišnje obveznice, prinos pao na 2,6 odsto

You might also like

Transport 0 Comments

Kuehne Nagel: Promet u 2015. od 16,7 milijardi švajcarskih franaka

Za Kuehne Nagel grupu koja posluje na globalnom nivou, 2015. je bila još jedna uspešna godina. Profitabilnost je dodatno povećana, tako da je zabeležena rekordna dobit za tu godinu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Novi snažan skok Impol Sevala, Belex ojačao

Poslednji ovonedeljni trgovački dan na Beogradskoj berzi je doneo nastavak skromne investicione aktivnosti, uz lagani rast berzanskih indeksa.

Društvo 0 Comments

PIO: Od avgusta veće osnovice osiguranja

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da za građane koji sami plaćaju doprinos za penzije od uplate za avgust ove godine važe nove osnovice osiguranja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply