NIS objavljuje polugodišnje rezultate u četvrtak

NIS objavljuje polugodišnje rezultate u četvrtak

Naftna industrija Srbije (NIIS) objaviće rezultate poslovanja za drugi kvartal odnosno prvih šest meseci tekuće godine u četvrtak, 27. jula, nakon trgovanja, objavila je ova kompanija.

Podsetimo, NIS je u prvom kvartalu ostvario odlične poslovne rezultate zahvaljujući skoku cene sirove nafte od 62% u odnosu na isti period prethodne godine.

NIS je u period januar-mart ove godine zabeležio prihod od 50,3 milijarde RSD (rast od 42,2%) i neto dobit od 5,4 milijarde (rast od 18 puta).

Na predstavljanju rezultata, uprava je izrazila očekivanje da u drugom kvartalu očekuje najmanje isti rezultat postignut u prva tri meseca, ukoliko ne bude većih poremećaja na tržištu.

U drugom kvartalu prošle godine NIS je ostvario neto dobit od 2,8 milijardi RSD, dok je krajnji rezultat u prvih šest meseci 2016. godine dostigao 3,1 milijardu RSD.

Izvor: GdeInvestirati/NIS, Wisebroker
Previous Wall Street: Indeksi u blagom padu, Nasdaq na novom rekordnom nivou
Next Azijske berze pale, evro najviši u poslednje dve godine

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Huawei podneo tužbu protiv T-Mobile

Huawei je zbog kršenja njegovih patenata 4G bežične mrežne usluge podneo tužbu protiv T-Mobile.

Kompanije 0 Comments

Japansku Toshibu tužio najveći penzioni fond na svetu

Zbog računovodstvenog skandala koji je srezao vrednost akcija kompanije, Japanski nacionalni penzioni fond, najveći na svetu, tužio je posrnulog elektronskog giganta Toshibu.

Najvažnije vesti 0 Comments

Sremska Mitrovica: “Mitros” počinje proizvodnju za tržište Rusije

U Industriji mesa “Mitros” u Sremskoj Mitrovici od ponedeljka, 5. septembra, počeće proizvodnja za tržište Rusije, a od polovine oktobra svinjsko meso će se proizvoditi i za područje Evropske unije,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply