NIS objavljuje polugodišnje rezultate u četvrtak

NIS objavljuje polugodišnje rezultate u četvrtak

Naftna industrija Srbije (NIIS) objaviće rezultate poslovanja za drugi kvartal odnosno prvih šest meseci tekuće godine u četvrtak, 27. jula, nakon trgovanja, objavila je ova kompanija.

Podsetimo, NIS je u prvom kvartalu ostvario odlične poslovne rezultate zahvaljujući skoku cene sirove nafte od 62% u odnosu na isti period prethodne godine.

NIS je u period januar-mart ove godine zabeležio prihod od 50,3 milijarde RSD (rast od 42,2%) i neto dobit od 5,4 milijarde (rast od 18 puta).

Na predstavljanju rezultata, uprava je izrazila očekivanje da u drugom kvartalu očekuje najmanje isti rezultat postignut u prva tri meseca, ukoliko ne bude većih poremećaja na tržištu.

U drugom kvartalu prošle godine NIS je ostvario neto dobit od 2,8 milijardi RSD, dok je krajnji rezultat u prvih šest meseci 2016. godine dostigao 3,1 milijardu RSD.

Izvor: GdeInvestirati/NIS, Wisebroker
Previous Wall Street: Indeksi u blagom padu, Nasdaq na novom rekordnom nivou
Next Azijske berze pale, evro najviši u poslednje dve godine

You might also like

Apple i SAP udružili snage

Američki tehnološki div Apple udružio je snage s nemačkim proizvođačem poslovnog softvera SAP u sklopu nastojanja da privuče više klijenata iz redova poslovne zajednice.

Banke i finansije 0 Comments

Unicredit banka dala novčanu injekciju Bank Austria od milijardu evra

Italijanska banka UniCredit je u Bank Austrije ubrizgala milijardu evra kako bi ojačala njenu kapitalnu osnovicu.

Industrija 0 Comments

Prodaje se Industrija mesa i konzervi Banat

Stečajni upravnik Industrije mesa i konzervi Banat iz Banatskog Karlovca oglasio je prodaju dužnika kao pravnog lica, javnim prikupljanjem ponuda.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply