Ericsson: Gubitak u drugom kvartalu 120 miliona dolara

Ericsson: Gubitak u drugom kvartalu 120 miliona dolara

Akcije švedskog proizvođača telekomunikacione opreme “Ericsson”-a pale su za deset odsto, nakon što su prijavili kvartalni gubitak i pad prodaje od 8 odsto.

“Ericsson” je, takođe, upozorio na teška vremena koja su pred kompanijom, zbog čega će, kako je saopšteno, morati dodatno da sreže rashode, prenosi agencija AP.

Neto gubitak “Ericsson”-a je u drugom tromesečju dostigao 1,0 milijardu kruna (120 miliona dolara), što je ozbiljno pogoršanje u odnosu na profit od 1,6 milijardi kruna iz istog perioda prošle godine.

“Nismo zadovoljni zbog nastavka pada naše prodaje i rasta gubitaka u drugom kvartalu”, izjavio je generalni direktor kompanije Börje Ekholm . Posle njegove izjave, akcije “Ericsson”-a su na Stokholmskoj berzi pale za 10,3 odsto na 54,65 kruna. 

U protekle dve godine, švedska kompanija je smanjila broj radnih mesta i ubrzala proces rezanja troškova, dok su akcije izgubile oko trećine vrednosti. Neki ulagači, međutim, strahuju da poslovni planovi, koje je izneo novi izvršni direktor neće biti dovoljni za podsticanje rasta, piše agencija Rojters.

“Ericsson” je, takođe, suočen sa pojačanom konkurencijom u vidu kineskog “Huawei”-a i finske “Nokia”-e, kao i sa slabostima tržišta u razvoju.

Izvor: GdeInvestirati/Ekonomski online
Previous “Banka Amerike” profitirala od povećanja kamatnih stopa
Next Prodaja IBM-a podbacila već 21. put

You might also like

Kompanije 0 Comments

Banini u martu na prodaji, zainteresovano više kupaca

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je odluku da se imovina fabrike konditorskih proizvoda “Banini” iz Kikinde 23. marta ponudi na prodaju po početnoj ceni od 15 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Aleksandar Antić: Toplane će raditi i noću dok god vreme to zahteva

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da će toplane u Srbiji raditi i noću sve dok to vremenske prilike zahtevaju.

Kompanije 0 Comments

Etiopija leži na depozitima dragog kamena

Etiopski geološki institut (EGS) locirao je osam potencijalnih nalazišta dragog kamena i rude gvožđa u prvoj polovini godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply