“Banka Amerike” profitirala od povećanja kamatnih stopa

“Banka Amerike” profitirala od povećanja kamatnih stopa

“Banka Amerike” saopštila je da je ostvarila 10 odsto veću zaradu u drugom tromesečju u odnosu na godinu dana ranije, usled većih kamatnih stopa.

Banka sa sedištem u Šarlotu, u Severnoj Karolini, zaradila je 5,27 milijardi dolara, odnosno 49 centi po akciji, u poređenju sa 4,78 milijardi dolara, ili 43 centa po akciji, u drugom tromesečju 2016.

“Banka Amerike” je, kao i njeni konkurenti, profitrala od povećanja kamatnih stopa.

Savezne rezerve su od decembra tri puta povećavale kamatne stope, što je omogućilo i bankama da povećaju svoje kamate na zajmove klijentima. 

“Banka Amerike”, druga po veličini banka u SAD, imala je u drugom tromesečju 10,99 milijardi dolara neto prihoda od kamata, što je devet odsto više nego pre godinu dana.

Izvršni direktor “Banke Amerike” Brajan Mojnihen izjavio je da je, uprkos umerenom ekomskom rastu, proteklo tromesečje bilo jedno od najjačih u istoriji banke.

Izvor: GdeInvestirati/Ekonomski online
Previous Wizz Air ukida doplatu za ručni prtljag
Next Ericsson: Gubitak u drugom kvartalu 120 miliona dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kineski Fosun preuzeo Wolford

Austrijski proizvođač čarapa Wolford dobija novog vlasnika iz Kine.

Kompanije 0 Comments

Rio Tinto i Vlada ugovorili nastavak projekta Jadar

Vlada Srbije i kompanija Rio Tinto potpisali su Memorandum o razumevanju, koji bi trebalo bi da omogući implementaciju projekta Jadar, koji se odnosi na istraživanje litijuma u okolini Loznice.

Banke i finansije 0 Comments

Velike španske banke napuštaju Kataloniju

CaixaBank, po imovini treća banka u Španiji, odlučila je da premesti svoje sedište iz Barselone u Valensiju, zbog političke neizvesnosti u Kataloniji.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply