Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u ovoj kompaniji.

Premijerka je, posle sastanka u Skupštini Grada Kragujevca, rekla i da je dogovoreno da danas počnu pregovori sa rukovodstvom fabrike.

“Drago mi je da kažem da je sastanak bio uspešan i da je sutra radni dan i da sutra u 12 sati krećemo u pregovore sa Fiatom u Vladi. Ja ću organizovati pregovore i biti prisutna na pregovorima zato što mi je važno da održim obećanje koje sam dala radnicima i sindikatima, da budem tu sa njima dok pregovaramo sa Fiatom”, istakla je Brnabićeva.

Naglasila je da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći, ali da ne može da garantuje koji zahtevi će biti ispunjeni.

“Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti, rekla sam da Vlada kao manjinski partner ne može da garantuje šta ćemo dobiti, ali mogu da vam garantujem da ću biti tu sve vreme uz vas i da ćemo zajedno pregovarati”, poručila je Brnabićeva radnicima koji su štrajkovali od 27. juna.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Evropske berze: Poslovni rezultati kompanija podstakli berze
Next Johnson&Johnson: Rast prihoda, podignuta prognoza za celu godinu

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Aerodrom Nikola Tesla: Produžen rok za izbor ponuđača do 29. decembra

Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla produžen je do 29. decembra, objavljeno je u obaveštenju Vlade Srbije i Aerodroma „Nikola Tesla“.

Najvažnije vesti 0 Comments

Nemačka traži milion radnika

Skoro milion radnih mesta je u prvom tromesečju 2016. godine u Nemačkoj bilo nepopunjeno, tačnije 974.000 upražnjenih radnih pozicija, navodi se u istraživanju IAB-a.

Transport 0 Comments

WizzAir povećava broj letova na linijama Tuzla-Beč i Tuzla-Berlin

WizzAir je odlučio povećati broj letova na linijama Tuzla-Beč i Tuzla-Berlin. 

2 Comments

  1. Boris
    July 20, 10:19 Reply
    Zadatak iz matematike za decu iz osnovne skole: Ako se Fiatu ne isplati da placa radnike u Srbiji 400 e, a u Poljskoj se isplati da placa radnika 1000 e, koliko su se ugradili politicari?
  2. Zika
    July 22, 22:44 Reply
    Zadatak za sbe normalne. Zasto niko ne iznosi cinjenice i brojke o poslovanju Fijata. O njegovim obavezama i potrazivanjima se ne zna. Drzava kao suvlasnik i njena prava i obaveze? Ima li ekonomiste u avionu?

Leave a Reply