Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u ovoj kompaniji.

Premijerka je, posle sastanka u Skupštini Grada Kragujevca, rekla i da je dogovoreno da danas počnu pregovori sa rukovodstvom fabrike.

“Drago mi je da kažem da je sastanak bio uspešan i da je sutra radni dan i da sutra u 12 sati krećemo u pregovore sa Fiatom u Vladi. Ja ću organizovati pregovore i biti prisutna na pregovorima zato što mi je važno da održim obećanje koje sam dala radnicima i sindikatima, da budem tu sa njima dok pregovaramo sa Fiatom”, istakla je Brnabićeva.

Naglasila je da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći, ali da ne može da garantuje koji zahtevi će biti ispunjeni.

“Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti, rekla sam da Vlada kao manjinski partner ne može da garantuje šta ćemo dobiti, ali mogu da vam garantujem da ću biti tu sve vreme uz vas i da ćemo zajedno pregovarati”, poručila je Brnabićeva radnicima koji su štrajkovali od 27. juna.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Evropske berze: Poslovni rezultati kompanija podstakli berze
Next Johnson&Johnson: Rast prihoda, podignuta prognoza za celu godinu

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Brnabić: Javni dug do kraja godine 62 odsto BDP, biće povećane plate

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija ima dobre ekonomske pokazatelje, uprkos problemima u poljoprivredi i hidroenergetici zbog suše i da će javni dug biti smanjen na 62

Agrobiznis 0 Comments

Prodaje se imovina Mlina Kanjiža

Stečajni upravnik Mlina Kanjiža oglasio je prodaju imovine javnim nadmetanjem.

Kompanije 0 Comments

Huawei prestigao Apple po globalnom obimu prodaje

Samsung i Apple su godinama držali primat na tržištu telefona, ali prema svemu sudeći stižu novi igrači.

2 Comments

  1. Boris
    July 20, 10:19 Reply
    Zadatak iz matematike za decu iz osnovne skole: Ako se Fiatu ne isplati da placa radnike u Srbiji 400 e, a u Poljskoj se isplati da placa radnika 1000 e, koliko su se ugradili politicari?
  2. Zika
    July 22, 22:44 Reply
    Zadatak za sbe normalne. Zasto niko ne iznosi cinjenice i brojke o poslovanju Fijata. O njegovim obavezama i potrazivanjima se ne zna. Drzava kao suvlasnik i njena prava i obaveze? Ima li ekonomiste u avionu?

Leave a Reply