Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u ovoj kompaniji.

Premijerka je, posle sastanka u Skupštini Grada Kragujevca, rekla i da je dogovoreno da danas počnu pregovori sa rukovodstvom fabrike.

“Drago mi je da kažem da je sastanak bio uspešan i da je sutra radni dan i da sutra u 12 sati krećemo u pregovore sa Fiatom u Vladi. Ja ću organizovati pregovore i biti prisutna na pregovorima zato što mi je važno da održim obećanje koje sam dala radnicima i sindikatima, da budem tu sa njima dok pregovaramo sa Fiatom”, istakla je Brnabićeva.

Naglasila je da će Vlada učiniti sve što je u njenoj moći, ali da ne može da garantuje koji zahtevi će biti ispunjeni.

“Ne mogu da garantujem šta ćemo dobiti, rekla sam da Vlada kao manjinski partner ne može da garantuje šta ćemo dobiti, ali mogu da vam garantujem da ću biti tu sve vreme uz vas i da ćemo zajedno pregovarati”, poručila je Brnabićeva radnicima koji su štrajkovali od 27. juna.

Izvor: GdeInvestirati/RTS
Previous Evropske berze: Poslovni rezultati kompanija podstakli berze
Next Johnson&Johnson: Rast prihoda, podignuta prognoza za celu godinu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Air Berlin obustavlja rad 28. oktobra

Nemački avioprevoznik “Air Berlin” obustaviće letove najkasnije do 28. oktobra, saopštila je ova kompanija i pozvala svoje radnike da potraže posao na drugom mestu.

Tema dana 0 Comments

Brexit: Izlazak Velike Britanije iz EU ne bi bila dobra vest za dužnike u švajcarskim francima

Građani Velike Britanije na referendumu danas odlučuju o izlasku ili ostanku zemlje u Evropskoj uniji. Poslednje ankete pokazuju da je podrška Brexitu u vođstvu za jedan procentni poen.

Kompanije 0 Comments

Intersport u Srbiji beleži rast prodaje od preko 20 odsto godišnje

Intersport Srbija tokom 2016. godine zabeležio je rast prometa od 20 odsto, a u narednim godinama se očekuje da se trend rasta prodaje nastavi.

2 Comments

  1. Boris
    July 20, 10:19 Reply
    Zadatak iz matematike za decu iz osnovne skole: Ako se Fiatu ne isplati da placa radnike u Srbiji 400 e, a u Poljskoj se isplati da placa radnika 1000 e, koliko su se ugradili politicari?
  2. Zika
    July 22, 22:44 Reply
    Zadatak za sbe normalne. Zasto niko ne iznosi cinjenice i brojke o poslovanju Fijata. O njegovim obavezama i potrazivanjima se ne zna. Drzava kao suvlasnik i njena prava i obaveze? Ima li ekonomiste u avionu?

Leave a Reply