Uprava Mercatora demantovala da potpada pod Lex Agrokor

Uprava Mercatora demantovala da potpada pod Lex Agrokor

Uprava Mercatora demantovala je u ponedeljak medijske navode kako odluka kojom je Okružni sud u Ljubljani u petak Agrokoru priznao status strane pravne osobe u insolventnom postupku, znači da Mercator de facto dolazi pod odredbe specijalnog zakona, Lex Agrokor.

Rešenje koje je u petak doneo sud u Ljubljani odnosi se na hrvatski koncern Agrokor i njegove kompanije sa sedištem u Hrvatskoj, dok se status Mercatora ni u čemu ne menja, navela je Uprava Mercatora.

“U Mercatoru ćemo odluku suda još proučiti, ali još jednom naglašavamo kako Mercator ostaje samostalno i stabilno preduzeće i da odluka suda u tom smislu nije ništa promenila”, naveli su u Mercatoru.

Slovenački portal Siol.net koga su citirali svi vodeći slovenački mediji, u ponedeljak ujutro je naveo kako odluka suda u Ljubljani zapravo znači da Mercator, suprotno od onoga što se pre tvrdilo u slovenačkoj vladi, dolazi pod odredbe hrvatskog posebnog zakona o Agrokoru, koji bi ga zato mogao “finansijski iscrpljivati” u korist matične kompanije i njenih vlasnika, te prodavati “zdrave” kompanije Mercatora u BiH ili Srbiji, ili čak – kako su navodili neki mediji – poslati Mercator u stečaj.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Železnice prodaju imovinu vrednu 16 milijardi dinara
Next Pad profitabilnosti Telenora u Srbiji i Crnoj Gori

You might also like

Industrija 0 Comments

Vučić sa liderima Fiat Chrysler Grupe o planovima za fabriku u Kragujevcu

Premijer Aleksandar Vučić putuje je u Torino gde će  sa izvršnim direktorom “Fiat Chrysler Grupe” Alfredom Altavilom razgovarati o planovima za fabriku u Kragujevcu i o novom modelu.

Kompanije 0 Comments

Xavier Rolet: Banke bi odlazak kliringa iz Londona koštao 77 milijardi dolara

Generalni direktor Londonske berze, Xavier Rolet, izjavio je da bi zbog Brexita odlazak kliring poslovanja iz Londona koštao banke 77 milijardi dolara.

Prehrambena industrija 0 Comments

Ministar Vujović: Akcize na domaća alkoholna pića neće se povećavati

Ministarstvo finansija Srbije predložilo je Vladi da se akcize na domaća alkoholna pića ne povećavaju, a za duvan je pripremljen novi kalendar prema kojem ce akcize i narednih pet godina

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply