Pad profitabilnosti Telenora u Srbiji i Crnoj Gori

Pad profitabilnosti Telenora u Srbiji i Crnoj Gori

Norveški Telenor objavio je u ponedeljak rezultate poslovanja za prvih šest meseci.

Podaci pokazuju da je profit pre kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) njegovih podružnica u Srbiji i Crnoj Gori pao na 664 miliona kruna (69,6 miliona EUR), sa prošlogodišnjih 677 miliona kruna.

Ukupan operativni profit ovih kompanija spustio se 7,9% na 396 miliona kruna, dok su prihodi pali 4,8% na 1,8 milijardi kruna, u odnosu na isti period prošle godine.

U prvih šest meseci tekuće godine, Telenor je investirao 152 miliona kruna u Srbiji i Crnoj Gori u odnosu na 166 miliona kruna prošle godine.

Na kraju juna, kompanija je u ove dve zemlje imala 3,24 miliona pretplatnika, što je pad sa 3,39 miliona na kraju juna prošle godine.

Na kraju 2016, Telenor je u Srbiji i Crnoj Gori imao 3,34 miliona pretplatnika.

Izvor: GdeInvestirati/SeeNews, Wisebroker
Previous Uprava Mercatora demantovala da potpada pod Lex Agrokor
Next “Gazprom” povećao izvoz za 19 odsto

You might also like

Twitter udvostručio gubitak

Cena akcije Twittera pala je u četvrtak na Wall Streetu više od 12 odsto, nakon što je ta društvena mreža izvestila o gotovo dvostruko većem gubitku u poslednjem lanjskom tromesečju

Najvažnije vesti 0 Comments

Od 2008. siromašne zemlje dobile najviše kredita od Svetske banke

Svetska banka je odobrila siromašnim zemljama broj kredita koji je prošle godine došao do nivoa koji je uobičajen za period finansijske krize, saopštila je danas ta banka.

Kompanije 0 Comments

UBS: Građanima raste kreditni dug, a privredi opada

Podaci Udruženja banaka Srbije pokazali su da je u prva tri meseca ove godine opala ukupna kreditna zaduženost građana i privrede.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply