Američke kompanije “Uber” i “John Deere” žele da ulažu u srpsku privredu

Američke kompanije “Uber” i “John Deere” žele da ulažu u srpsku privredu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Vašingtonu sa predstavnicima američkih kompanija, a “Uber” je izrazio želju da uđe na srpsko tržište.

Šefu srpske države priređen je radni doručak na Kapitol hilu sa Poslovnim savjetom za međunarodno razumevanje (Busines council for international undestanding), koji okuplja oko 200 kompanija, zainteresovanih za ulaganja u različite sektore privrede.

Kompanija “Uber” je na sastanku izrazila interesovanje za ulazak na srpsko tržište i ulaganja u sektor turizma, dok je kompanija “John Deere” pokazala interesovanje za infrastrukturne projekte u Srbiji.

Na sastanak sa Vučićem došli su predstavnici različitih kompanija, među kojima su “Cisco”, “Coca-Cola”, “Uber”, “Rio Tinto”, “Behtel”, “General Electric”, NCR, “Motorola”, “Freeport”, “XCube”, i druge firme iz oblasti rudarstva, građevinarstva.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prodaje se „balkanska Alibaba“
Next Estonija otvara prvu virtuelnu ambasadu podataka

You might also like

Skupština akcionara NIS-a donela odluku o isplati dividendi

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije je na danas održanoj redovnoj sednici donela Odluku o raspodeli dobiti za 2015. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti ovog društva.

Poslovni prostor 0 Comments

Srbija prodaje 109 Diposovih nekretnina

Republička direkcija za imovinu objavila je oglas o prodaji 109 “Diposovih” nekretnina na Voždovcu, Čukarici, Zemunu, Vračaru, Starom Gradu i Novom Beogradu. “Dipos” je Društvo za iznajmnjivanje nepokretnosti koje su

Društvo 0 Comments

Top lista gradova u kojima se najbolje zarađuje

Mapiranje svetskih cena godišnje je izveštaj Deutsche Bank u kojem se upoređuju troškovi robe i usluge u najvećim gradovima sveta i analizira životni standard – od prosečne cene stanarine do

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply