Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Drugi po veličini akcionar Energoprojekt holdinga (ENHL), preduzeće Napred, podneo je Narodnoj banci Srbije (NBS) zahtev za izdavanje saglasnosti za sticanje vlasništva u preduzeću Energoprojekt garant (ENGR), čiji je većinski vlasnik Energoprojekt holding, potvrđeno je juče „Politici” u centralnoj banci.

Napred razvoj sa povezanim licima podneo je zahtev NBS-u za izdavanje navedene saglasnosti. Postupak odlučivanja o zahtevu je u toku, u skladu sa odredbama Zakona o osiguranju i njegovih podzakonskih akata, kažu u NBS-u.

Oni podsećaju da je odredbama Zakona o osiguranju predviđeno da svako ko želi da stekne posredno ili neposredno učešće u društvu za osiguranje, koje podrazumeva i mogućnost efektivnog uticaja na upravljanje, mora da obezbedi prethodnu saglasnost NBS-a.

Podsetimo, Komisija za hartije od vrednosti naložila je Napredu da uputi ponudu za preuzimanje za Energoprojekt holding, ali i zavisna preduzeća EP Garant i EP Entel (EPEN) s obzirom da je posredno prešao prag od 25% vlasništva.

Izvor: GdeInvestirati/Politika, Wisebroker
Previous Burberry: Prodaja porasla 4 odsto
Next Evropske berze: Oprez na berzi nakon jučerašnjeg velikog skoka

You might also like

Kompanije 0 Comments

Tri problema PKB-a: Ko će čekati da cena padne?

Neuspela prodaja Poljoprivredne korporacije Beograd u prvi plan ističe tri bitne stvari – problem vlasništva nad oko 18 hiljada hektara zemlje, naplatu potraživanja od 70 miliona evra i izostanak ponude

Kompanije 0 Comments

Hemofarm preuzeo kompaniju Ivančić i sinovi

Farmaceutska kompanija Hemofarm preuzela je preduzeće “Ivančić i sinovi” iz Beograda, navodi se u saopštenju te kompanije.

Samsung: Ne prodajemo PC odeljenje

Samsung je ove godine prodao svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP, a ovih dana su se pojavile informacije da južnokorejska kompanija planira prodaju svog PC poslovanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply