Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

Drugi po veličini akcionar Energoprojekt holdinga (ENHL), preduzeće Napred, podneo je Narodnoj banci Srbije (NBS) zahtev za izdavanje saglasnosti za sticanje vlasništva u preduzeću Energoprojekt garant (ENGR), čiji je većinski vlasnik Energoprojekt holding, potvrđeno je juče „Politici” u centralnoj banci.

Napred razvoj sa povezanim licima podneo je zahtev NBS-u za izdavanje navedene saglasnosti. Postupak odlučivanja o zahtevu je u toku, u skladu sa odredbama Zakona o osiguranju i njegovih podzakonskih akata, kažu u NBS-u.

Oni podsećaju da je odredbama Zakona o osiguranju predviđeno da svako ko želi da stekne posredno ili neposredno učešće u društvu za osiguranje, koje podrazumeva i mogućnost efektivnog uticaja na upravljanje, mora da obezbedi prethodnu saglasnost NBS-a.

Podsetimo, Komisija za hartije od vrednosti naložila je Napredu da uputi ponudu za preuzimanje za Energoprojekt holding, ali i zavisna preduzeća EP Garant i EP Entel (EPEN) s obzirom da je posredno prešao prag od 25% vlasništva.

Izvor: GdeInvestirati/Politika, Wisebroker
Previous Burberry: Prodaja porasla 4 odsto
Next Evropske berze: Oprez na berzi nakon jučerašnjeg velikog skoka

You might also like

Transport 0 Comments

Sergio Marchionne novi generalni direktor Ferrarija

Nakon odluke aktuelnog direktora Amedea Felise da se penzioniše, kompanija Ferrari je odlučila da novi generalni generalni direktor bude Sergio Marchionne koji je i predsednik Ferrarija.

Najvažnije vesti 0 Comments

Vučić: Neću kohabitaciju ni predsednika koji “zvoca”

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednički izbori biti zapravo opredeljivanje za put kojim će Srbija ići u budućnosti.

Usluge 0 Comments

Srbija postala obećana zemlja za “outsourcing” kompanije

Poslednjih godina naši ljudi su zahvaljujući odličnom poznavanju stranih jezika i obrazovanju, preuzeli od Indijaca poslove koji su u čitavom svetu poznati kao glavi izvoznici “outsourcing” usluga.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply