Burberry: Prodaja porasla 4 odsto

Burberry: Prodaja porasla 4 odsto

Britanski brend luksuznih proizvoda, Burberry, objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal 2018, koji je pokazao uzlazni trend poslovanja na azijskom tržištu.

Prihodi od prodaje postojećih maloprodajnih objekata, ne računajući novootvorene, porasli su 4% na godišnjem nivou, uglavnom potpomognuti prodajom u Kini, kao i jačanjem na domaćem tržištu.

U ovom tromesečju ostvarena je dobit od 478 miliona GBP, odnosno 612,7 miliona USD, u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Očekivanja prilagođenog profita za celu godinu su ostala nepromenjena, dok je procena negativnog uticaja kursnih razlika smanjena na 25 miliona GBP, sa prethodno predviđenih 30 miliona GBP.

Ukupan prihod od veleprodaje u prvoj polovini fiskalne 2018. bi trebalo da bude na istom nivou kao i prethodne. U prethodnom kvartalu otkupljene su sopstvene akcije u visini od 50 miliona GBP, dok se za celu 2018. planira ulaganje za ovu namenu od 300 miliona GBP.

U toku jučerašnjeg trgovanja, akcije Burberry-ja beležile su rast od 5,8%, da bi trgovanje okončale u plusu od 3,2% na 16,3 GBP.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Royal Bank of Scotland pristala da plati SAD-u novčanu kaznu
Next Napred tražio od NBS-a dozvolu za preuzimanje Garanta

You might also like

Prehrambena industrija

Vina sa Fruške gore stižu u Kinu

Prekookeanskim brodom od Banoštora ka dalekoj Kini krenuo je prvi od šesnaest kontejnera sa vinima Frušgorskih vinograda – Fruškaćem belim, roze i crvenim u osvajanje tržišta druge najveće svetske privrede.

Kompanije

Škotska: Pad funte doneo zaradu proizvođačima viskija

U Škotskoj, u kojoj se većina građana izjasnila za ostanak u EU, proizvođači viskija diskretno dižu čašu u čast jedne od posledica budućeg istupanja iz EU – pada vrednosti britanske

Kompanije

Apple zahteva niže cene od dobavljača

Zbog usporavanja svetske isporuke telefona, a kako bi održao marže na visokom nivou, Apple smanjuje kvote aktuelnih dobavljača komponenti i traži nove dobavljače.