Evro stagnira u odnosu na dinar

Evro stagnira u odnosu na dinar

Dinar će i danas ostati na približno istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs će iznositi 120,2585 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 1,9 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,5 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 2,7 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas ojačao za 0,1 odsto na 105,4807 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 3,6 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 5,5 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 11 posto.

NBS je od početka godine kupila na međubankarskom deviznom tržištu 565 miliona evra i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone bila je 10. jula kada je kurs iznosio 120,2177 dinara za evro, a najniža je zabelžena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Azijske berze porasle, kurs dolara pao
Next Rat koštao sirijsku ekonomiju 226 milijardi dolara

You might also like

Planinka kupuje sopstvene akcije po 25.000 dinara

Kuršumlijska Planinka saopštila je da će ponovo sticati sopstvene akcije, a ponuda upućena akcionarima je otvorena zaključno sa 22. julom, prenosi Wisebroker.

Azijske berze skliznule drugi dan zaredom

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija pale, drugi dan zaredom, a pod najvećim pritiskom je tehnološki sektor jer se ulagači plaše strože regulacije nakon vesti da je Facebook dozvolio nepropisni

Azijske berze opet pale, južnokorejske najviše stradale

Na azijskim berzama cene akcija u četvrtak su ponovno pale, jer investitori i dalje strahuju zbog napetosti između SAD-a i Severne Koreje, a na najvećem gubitku bila je berza u Seulu, čiji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply