Vujović nagovestio postepeno smanjenje poreza

Vujović nagovestio postepeno smanjenje poreza

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da “postoji prostor da se postepeno smanjuju poreske stope” jer su pozitivni fiskalni rezultati bolji od očekivanih.

Na konferenciji za novinare povodom završetka sedme revizije trogodišnjeg stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ministar je rekao da je deficit u budžetu manji od projektovanog, a da izvoz raste.

“Mislim da ćemo ostvariti planirani rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu od 3%, a deficit budžeta je sa 1,7% korigovan na 1,1%, javni dug je sa 74% krajem prošle godine pao na 68,1%”, rekao je Vujović.

Dodao je da je bolji rejting Srbije snizio troškove zduživanja pa su premije na standardne kamatne stope četiri puta manje nego pre započetih reformi. On je istakao da će usporen rast BDP-a u prvom kvartalu zbog “malih problema u energetici” biti nadoknađen i ostvaren projektovani rast, a deficit u budžetu je 80 milijardi ispod planiranog i moći će da se iskoristi za planirane ciljeve.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Zurich Airport potvrdio učešće u koncesionom postupku za Aerodrom Nikola Tesla
Next Marko Čadež: Pregovori o 53 investiciona projekta za 1,3 mlrd EUR

You might also like

Kako da zaradite na akcijama tokom Olimpijskih igara u Riju

Obimna akademska istraživanja pokazuju korelaciju između kretanja akcija na berzama i rezultata međunarodnih sportskih događaja. Šta se dešava sa akcijama dok ljudi masovno prate velike sportske događaje?

Makroekonomija 1Comments

Mario Draghi: Rast inflacije u evrozoni privremen, ECB neće pooštriti monetarnu politiku

Predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi izjavio je da su monetarni podsticaji i dalje potrebni za privredni oporavak u Evropskoj uniji uprkos rastu inflacije u evrozoni.

Tema dana 1Comments

Šta za Srbiju znači početak pregovora sa Evroazijskom ekonomskom unijom

Početak pregovora Evroazijske ekonomske unije (EEU) sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima je dobra vest za našu zemlju, naročito imajući u vidu da Srbija već ima sporazum o slobodnoj trgovini

1 Comment

  1. Boki
    July 07, 10:04 Reply
    Nemas ti pojma sa ekonomijom. Da rasprodas i da se zaduzis to znas. To svaka budala zna. A da, znas i da nam dovodis firme koje niko u svetu nece, gde ce mo da radimo kao robovi za najmanju platu na svetu.

Leave a Reply