Vujović nagovestio postepeno smanjenje poreza

Vujović nagovestio postepeno smanjenje poreza

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je da “postoji prostor da se postepeno smanjuju poreske stope” jer su pozitivni fiskalni rezultati bolji od očekivanih.

Na konferenciji za novinare povodom završetka sedme revizije trogodišnjeg stend baj aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), ministar je rekao da je deficit u budžetu manji od projektovanog, a da izvoz raste.

“Mislim da ćemo ostvariti planirani rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu godinu od 3%, a deficit budžeta je sa 1,7% korigovan na 1,1%, javni dug je sa 74% krajem prošle godine pao na 68,1%”, rekao je Vujović.

Dodao je da je bolji rejting Srbije snizio troškove zduživanja pa su premije na standardne kamatne stope četiri puta manje nego pre započetih reformi. On je istakao da će usporen rast BDP-a u prvom kvartalu zbog “malih problema u energetici” biti nadoknađen i ostvaren projektovani rast, a deficit u budžetu je 80 milijardi ispod planiranog i moći će da se iskoristi za planirane ciljeve.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Zurich Airport potvrdio učešće u koncesionom postupku za Aerodrom Nikola Tesla
Next Marko Čadež: Pregovori o 53 investiciona projekta za 1,3 mlrd EUR

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Velika potražnja za stanovima u Beogradu i Novom Sadu, cene rastu

Tек je počela potraga za iznajmljivanjem stanova u univerzitetskim gradovima u Srbiji, a cene rastu.

Kompanije 0 Comments

VOICE: Srbija u otvaranje fabrike u Novom Sadu ulaže tri puta više od korporacije Lear

Srbija će za otvaranje fabrike za proizvodnju električnih kablova za automobilsku industriju američke korporacije Lear u Novom Sadu i zapošljavanje 2.000 ljudi uložiti tri puta više novca od stranog partnera,

Makroekonomija 0 Comments

Meksiko: Referentna kamatna stopa podignuta na 7 odsto

Centralna banka Meksika podigla je referentnu kamatnu stopu na 7,0 odsto u nastojanju da ograniči rast inflacije.

1 Comment

  1. Boki
    July 07, 10:04 Reply
    Nemas ti pojma sa ekonomijom. Da rasprodas i da se zaduzis to znas. To svaka budala zna. A da, znas i da nam dovodis firme koje niko u svetu nece, gde ce mo da radimo kao robovi za najmanju platu na svetu.

Leave a Reply