Profit Krke u prvih šest meseci skočio 31 odsto

Profit Krke u prvih šest meseci skočio 31 odsto

Slovenačka farmaceutska kompanija Krka saopštila je preliminarne rezultate poslovanja za prvih šest meseci tokom kojih je zabeležen rast profita od 31 odsto  na 91,7 miliona EUR.

Operativni profit u ovom periodu skočio je 30% na 122,4 miliona EUR, dok je EBITDA porastao za petinu na 176,9 miliona EUR.

Prodaja u periodu januar-jun skočila je 8,5% na 655 miliona EUR, što je najbolji polugodišnji rezultat u istoriji kompanije.

Prodaja u inostranstvu činila je 93% ukupne prodaje, a najveće tržište je region Istočne Evrope u kojoj je Krka zabeležila prodaju od 214 miliona EUR (rast od 22%) što predstavlja 32,7% ukupne prodaje.

Tržište centralne Evrope donelo je prodaju od 154,4 miliona EUR (rast od 9%), zapadna Evropa 143,2 miliona EUR (pad od 5%), dok je na tržištu jugoistočne Evrope ostvaren rast prodaje od 4% na 79,8 miliona EUR.

Akcije Krke na jučerašnjem trgovanju skočile su 1,8% na 56 EUR.

Izvor: GdeInvestirati/SeeNews, Wisebroker
Previous Marko Čadež: Pregovori o 53 investiciona projekta za 1,3 mlrd EUR
Next Dobit Samsunga skočila 70 odsto, na rekordne nivoe

You might also like

Kompanije 0 Comments

Izgradnja naplatne stanice ‘Vrčin’ kod prve robne kuće Ikea

Austrijska firma Strabag sa kooperantima izvodi gradnju naplatne stanice “Vrčin” na mestu gde će se nalaziti prva robna kuća švedske kompanije Ikea.

Samsung pokušava nastaviti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

Samsung je u ponedeljak pokušao okrenuti novu stranicu nakon fijaska Galaxy Notea 7, saopštivši nakon niza ispitivanja da je greška u bateriji bila uzrok paljenja tog uređaja čija je proizvodnja

Industrija 0 Comments

Gradnja najvećeg tržnog centra u Srbiji počinje 2017. godine

Početkom 2017. godine trebalo bi da počne izgradnja, najvećeg u Srbiji, tržnog centra u Novom Sadu, na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja, gde se sada nalaze teniski tereni,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply