Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon novog pada od 5 odsto

Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon novog pada od 5 odsto

Nakon što su krajem juna akcije Tesle zabeležile istorijski maksimum, u međuvremenu su izgubile na vrednosti više od 20%, usled zabrinutosti investitora oko rezultata prodaje, pojačane konkurencije i bezbednosti njegovih vozila.

Akcije Tesle pale su na jučerašnjem trgovanju 5,6% na 308,8 USD, dok su na nedeljnom nivou izgubile na vrednosti 14,6%.

U proteklih nekoliko dana veliki broj investicionih kompanija kao što su Goldman Sachs, Bernstein, KeyBanc Capital i Cowen izrazili su razočaranje rezultatima prodaje kompanije u drugom kvartalu.

Tesla je saopštio da je u periodu april-jun prodao oko 22.000 vozila, u odnosu na očekivanja tržišta od 24.200. Kao razlog smanjene prodaje, iz kompanije su naveli prekide u proizvodnji usled neredovne isporuke baterija.

Pritisak na prodaju Teslinih akcija donela je i pojačana aktivnost konkurencije (poput Volvoa i BMW-a), ali i pokretanje pitanja bezbednosti njegovih modela koje je kompanija označila kao najbezbednije u istoriji.

Nakon skorašnje korekcije u vrednosti, tržišna kapitalizacija Tesle je pala na 50,7 milijardi USD, te se GM ponovo vratio na prvo mesto u američkoj auto industriji prema tržišnoj vrednosti.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Dobit Samsunga skočila 70 odsto, na rekordne nivoe
Next Baza nelegalnih objekata dostupna na sajtu Ministarstva

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Evro stabilan iznad 1,05 dolara, oštar pad funte, sunovrat turske lire

Evropska valuta je i danas razočarala investitore koji su se pre Nove godine kladili na paritet evra sa dolarom. U ponedeljak je zajednička evropska valuta ojačala u odnosu na američku

Beogradska berza: Bankarski sektor dobitnik dana

Početak trgovačke nedelje na beogradskom tržištu kapitala obeležilo je skromno trgovanje uz blagi rast berzanskih indeksa.

Berza 0 Comments

Dinar bez promene prema evru, snažan rast u odnosu na dolar

Vrednost dinara neznatno je promenjena prema evru u odnosu na jučerašnji dan i zvanični srednji kurs danas iznosi 123,4463 dinara za evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply