Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon novog pada od 5 odsto

Akcije Tesle i tehnički u fazi korekcije nakon novog pada od 5 odsto

Nakon što su krajem juna akcije Tesle zabeležile istorijski maksimum, u međuvremenu su izgubile na vrednosti više od 20%, usled zabrinutosti investitora oko rezultata prodaje, pojačane konkurencije i bezbednosti njegovih vozila.

Akcije Tesle pale su na jučerašnjem trgovanju 5,6% na 308,8 USD, dok su na nedeljnom nivou izgubile na vrednosti 14,6%.

U proteklih nekoliko dana veliki broj investicionih kompanija kao što su Goldman Sachs, Bernstein, KeyBanc Capital i Cowen izrazili su razočaranje rezultatima prodaje kompanije u drugom kvartalu.

Tesla je saopštio da je u periodu april-jun prodao oko 22.000 vozila, u odnosu na očekivanja tržišta od 24.200. Kao razlog smanjene prodaje, iz kompanije su naveli prekide u proizvodnji usled neredovne isporuke baterija.

Pritisak na prodaju Teslinih akcija donela je i pojačana aktivnost konkurencije (poput Volvoa i BMW-a), ali i pokretanje pitanja bezbednosti njegovih modela koje je kompanija označila kao najbezbednije u istoriji.

Nakon skorašnje korekcije u vrednosti, tržišna kapitalizacija Tesle je pala na 50,7 milijardi USD, te se GM ponovo vratio na prvo mesto u američkoj auto industriji prema tržišnoj vrednosti.

Izvor: GdeInvestirati/CNBC, Wisebroker
Previous Dobit Samsunga skočila 70 odsto, na rekordne nivoe
Next Baza nelegalnih objekata dostupna na sajtu Ministarstva

You might also like

Dolar na najvišim nivoima prema švajcarskom franku i japanskom jenu u poslednje dve nedelje

Vrednost američke valute prema švajcarskoj i japanskoj porasla je na međunarodnim tržištima deviza na najviše nivoe u poslednje dve sedmice nakon ocene predsednice američke centralne banke da su argumenti za

Trgovina 0 Comments

Ruski milijarder kupio najveći britanski lanac zdrave hrane Holland & Barrett

Ruski milijarder Mikhail Fridman kupio je za 1,8 milijardi funti (dve milijarde evra) britanski lanac zdrave hrane Holland & Barrett od matične kompanije Nature’s Bounty, koja je u vlasništvu američke firme Carlyle

Berza 0 Comments

Tehnogas isplaćuje 1,9 milijardi dinara vredne dividende

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, isplatiće danas dividendu koju je u maju odobrila skupština akcionara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply