Agrokor dobija kredit od 480 miliona evra

Agrokor dobija kredit od 480 miliona evra

Iz Agrokora je potvrđeno da bi u sredu uveče na račun trebalo da legne kredit od 480 miliona evra.

Osim Zagrebačke banke i Knighthead fonda koji su već ranije pristali na kreditiranje, u novom kreditu za Agrokor učestvuje ukupno dvadesetak hrvatskih, ruskih, američkih i evropskih banaka.

Tako je na primer iz ruske VTB banke potvrđeno da učestvuje u kreditiranju, dok Sberbank još uvek razmišlja hoće li, javlja RTL.

S obzirom na to da je u oba slučaja reč o bankama koje su u državnom vlasništvu, očito je da se iz postupanja samo jedne od njih ne može iščitavati ruska državna politika bilo prema Agrokoru, bilo prema Hrvatskoj.

VTB ranije nije otkrio koliko bi bio njegov doprinos u kreditu od 400 miliona EUR, ali su poručili da ne nameravaju prodati svoja potraživanja prema Agrokoru što ih razlikuje od Sberbanke, čiji su čelni ljudi u nekoliko navrata izjavljivali da postoji mogućnost da prodaju svoja potraživanja u Agrokoru.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Azijske berze pale, dolar stabilan
Next MMF smanjio prognozu budžetskog deficita na 1,1% BDP-a

You might also like

Alibaba ulaže 2,9 milijardi dolara u lanac hipermarketa

Alibaba će investirati 2,9 milijardi dolara za kupovinu udela kineskog lanca hipermarketa Sun Art Retail Group, u cilju strategije uvećanja prisustva u prehrambenom sektoru.

Kompanije 0 Comments

HBIS ulaže 150 miliona evra u smederevsku Železaru do juna 2020.

Direktor kompanije HBIS Srbija Song Sihai kaže da će ovogodišnja proizvodnja u smederevskoj Železari dostići nivo od 1,8 miliona tona, a proizvodnja odlivenih čeličnih slabova nivo od 1,7 miliona tona.

Tema dana 0 Comments

Al Dahra kupila PKB

Al Dahra Agricultural company iz Abu Dabija kupila je Poljoprivrednu korporaciju Beograd AD za 105,055 miliona evra, kao jedini ponudjač.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply