Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Kuvajtska aviokompanija Wataniya Airways najavila je uspostavu letova za Sarajevo 12. i 13. jula.

Osim leta za Sarajevo iz Wataniya Airwaysa su najavili uspostavu letova za glavni grad Gruzije Tbilisi i glavni grad Azerbejdžana Baku.

Karte za sve letove se već mogu rezervirati na njihovoj službenoj internet stranici.

PR Wataniya Airwaysa Lana Al-Rashaid kazala je za agenciju KUNA da će biti uspostavljeno još 10 letova nakon pokrenute administrativne procedure.

Avioprevoznik će prevoziti putnike s jednim od sedam aviona Airbus A320, koji će imati kapacitet za sedenje 12 putnika u biznis i 120 u ekonomskoj klasi.

Bosna i Hercegovina postaje sve popularnija destinacija za turiste iz Kuvajta, Ujedinjenih arapskih Emirata i Katara, navodi Ex-Yu Aviation.

Arapski investitori, prvenstveno iz Kuvajta, grade apartmane i hotele širom Sarajeva i snažno promovišu odredište za porodice srednje klase u potrazi za jeftinijim alternativama zapadnoj Evropi, potičući putovanja s Bliskog Istoka prema Sarajevu, posebno tokom letnih meseci. Budući da BiH nema nacionalnu turističku agenciju, neslužbene procene govore o ukupnom broju arapskih turista u zemlji između 50.000 i 60.000 godišnje, a oko četvrtina kupuje imovinu u BiH. Veruje se da je broj posetilaca sa Bliskog istoka porastao 200% samo u 2016. godini.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine
Next BiH: Uvoz kafe skočio za 16 miliona KM

You might also like

Kompanije 1Comments

Struka i privreda protiv uvođenja onlajn fiskalnih kasa

Prema najavama Ministarstva finansija, Srbija ove ili početkom 2018. godine definitivno uvodi onlajn fiskalizaciju. To znači da će svaka fiskalna kasa u svakom trenutku biti direktno povezana sa sistemom Poreske uprave.

Transport 0 Comments

Toyota: Sjajni rezultati, dobit porasla na rekordnih 6 mlrd dolara

Kompanija Toyota zabeležila je rast dobiti u kvartalu april-jun za 7,2 odsto na rekordnih 657,3 milijarde jena (5,9 milijardi dolara).

Kompanije 0 Comments

Dobit Plantaža oko 320.000 evra

Prema izveštajima o poslovanju, za prvih devet meseci 2017. godine, kompanija “13. jul Plantaže” je ostavarila dobit koja iznosi 320.229 evra, što je približno na nivou istog perioda prošle godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply