Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

Kuvajtska aviokompanija Wataniya Airways najavila je uspostavu letova za Sarajevo 12. i 13. jula.

Osim leta za Sarajevo iz Wataniya Airwaysa su najavili uspostavu letova za glavni grad Gruzije Tbilisi i glavni grad Azerbejdžana Baku.

Karte za sve letove se već mogu rezervirati na njihovoj službenoj internet stranici.

PR Wataniya Airwaysa Lana Al-Rashaid kazala je za agenciju KUNA da će biti uspostavljeno još 10 letova nakon pokrenute administrativne procedure.

Avioprevoznik će prevoziti putnike s jednim od sedam aviona Airbus A320, koji će imati kapacitet za sedenje 12 putnika u biznis i 120 u ekonomskoj klasi.

Bosna i Hercegovina postaje sve popularnija destinacija za turiste iz Kuvajta, Ujedinjenih arapskih Emirata i Katara, navodi Ex-Yu Aviation.

Arapski investitori, prvenstveno iz Kuvajta, grade apartmane i hotele širom Sarajeva i snažno promovišu odredište za porodice srednje klase u potrazi za jeftinijim alternativama zapadnoj Evropi, potičući putovanja s Bliskog Istoka prema Sarajevu, posebno tokom letnih meseci. Budući da BiH nema nacionalnu turističku agenciju, neslužbene procene govore o ukupnom broju arapskih turista u zemlji između 50.000 i 60.000 godišnje, a oko četvrtina kupuje imovinu u BiH. Veruje se da je broj posetilaca sa Bliskog istoka porastao 200% samo u 2016. godini.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine
Next BiH: Uvoz kafe skočio za 16 miliona KM

You might also like

Kompanije 0 Comments

HTC u gubicima, radna mesta na udaru

Jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona – HTC, nalazi se na ivici propasti.

Kompanije 0 Comments

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Pad dobiti Exxon Mobile-a za 51 odsto u 2016. godini

Dobit Exxon Mobila, najveće svetske naftne kompanije čije su akcije uvrštene na berzu, pala je u prošloj godini za 51 odsto, na 7,8 milijardi dolara, što je posledica niskih cena nafte

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply