Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio ukupnu realizaciju od oko 42 miliona evra, što je 10% više u odnosu na isti period prošle godine i 8% više od plana.

Najveći rast od proizvodnih preduzeća imali su Metalac bojler (28%) i Metalac inko (11%), dok je Metalac posuđe napravilo izvrsnih 4% rasta u odnosu na inače veoma uspešno polugodište prethodne godine. Jedino je Metalac FAD bio značajno ispod plana, sa padom od oko 6%, navodi se u saopštenju kompanije.

Među domaćim trgovačkim preduzećima, koja su ukupno ostvarila 16,9 miliona evra, najveće učešće sa čak 34% ima Metalac proleter, iza kojeg je Metalac market sa skoro 32% i Metalac home market Novi Sad sa 23%. Trgovačka društva u inostranstvu ostvarila su ukupno 5,7 miliona evra prihoda, od čega skoro 63% učešća ima Metrot, koji je inače zabeležio 44% rasta u odnosu na polugodište 2016.

Značajno povećanje prodaje zabeležio je i Metalac market u Podgorici, a trend rasta (+18%) beleži i zavisno preduzeće u Ukrajini.

Izvor: GdeInvestirati/Metalac, Wisebroker
Previous Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra
Next Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

You might also like

IBM: Blockchain je rešenje za trgovinu kanabisom

Vlasti u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija započele su javnu raspravu o nadolazećoj legalizaciji marihuane, koja bi se trebala desiti sledećeg leta.

Kompanija Apple povlači 88.000 iPhonea 6s

Američki Apple saopštio je da će povući 88.000 iPhonea 6S, ali negira rizik od eksplozije i samozapaljenja.

Kompanije 0 Comments

Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je na nedavno održanoj skupštini akcionara da je poslovnim planom kompanije za ovu godinu planirana dobit od oko 6 mil EUR, da za

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply