Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio ukupnu realizaciju od oko 42 miliona evra, što je 10% više u odnosu na isti period prošle godine i 8% više od plana.

Najveći rast od proizvodnih preduzeća imali su Metalac bojler (28%) i Metalac inko (11%), dok je Metalac posuđe napravilo izvrsnih 4% rasta u odnosu na inače veoma uspešno polugodište prethodne godine. Jedino je Metalac FAD bio značajno ispod plana, sa padom od oko 6%, navodi se u saopštenju kompanije.

Među domaćim trgovačkim preduzećima, koja su ukupno ostvarila 16,9 miliona evra, najveće učešće sa čak 34% ima Metalac proleter, iza kojeg je Metalac market sa skoro 32% i Metalac home market Novi Sad sa 23%. Trgovačka društva u inostranstvu ostvarila su ukupno 5,7 miliona evra prihoda, od čega skoro 63% učešća ima Metrot, koji je inače zabeležio 44% rasta u odnosu na polugodište 2016.

Značajno povećanje prodaje zabeležio je i Metalac market u Podgorici, a trend rasta (+18%) beleži i zavisno preduzeće u Ukrajini.

Izvor: GdeInvestirati/Metalac, Wisebroker
Previous Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra
Next Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

You might also like

Kompanije 0 Comments

Miladin Ševarlić o PKB-u: Ni najsiromašniji seljak ne prodaje njivu ispred kućnog praga

Ni najsiromašniji seljak u najzabitijem selu Srbije nikada ne prodaje njivu ispred kućnog praga, ako nije životno ugrožen. A PKB je njiva ne ispred već u Beogradu – kućnom pragu

Kompanije 0 Comments

Etihad Airways: Luksuzno putovanje sa najskupljom avionskom kartom na svetu

Karta aviokompanije Etihad dostupne onima sa dubljim džepom koji putuju iz Londona u Melburn i nazad, za njen luksuzni ‘stan na nebu’ košta 55.000 funti ili 110.000 australijskih dolara, odnosno oko 71.150 evra.

Poslednjeg dana 2016. putem aplikacije WhatsApp poslato 63 milijarde poruka

Najpopularniji chat servis na svetu WhatsApp oborio je rekord u broju poslatih poruka, kada je poslednjeg dana stare godine poslato rekordnih 63 milijarde poruka.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply