Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

Gornjomilanovački holding Metalac saopštio je da je u prvih šest meseci tekuće godine zabeležio ukupnu realizaciju od oko 42 miliona evra, što je 10% više u odnosu na isti period prošle godine i 8% više od plana.

Najveći rast od proizvodnih preduzeća imali su Metalac bojler (28%) i Metalac inko (11%), dok je Metalac posuđe napravilo izvrsnih 4% rasta u odnosu na inače veoma uspešno polugodište prethodne godine. Jedino je Metalac FAD bio značajno ispod plana, sa padom od oko 6%, navodi se u saopštenju kompanije.

Među domaćim trgovačkim preduzećima, koja su ukupno ostvarila 16,9 miliona evra, najveće učešće sa čak 34% ima Metalac proleter, iza kojeg je Metalac market sa skoro 32% i Metalac home market Novi Sad sa 23%. Trgovačka društva u inostranstvu ostvarila su ukupno 5,7 miliona evra prihoda, od čega skoro 63% učešća ima Metrot, koji je inače zabeležio 44% rasta u odnosu na polugodište 2016.

Značajno povećanje prodaje zabeležio je i Metalac market u Podgorici, a trend rasta (+18%) beleži i zavisno preduzeće u Ukrajini.

Izvor: GdeInvestirati/Metalac, Wisebroker
Previous Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra
Next Wataniya Airways uspostavlja letove za Sarajevo

You might also like

Kompanije 0 Comments

Agrokor se priprema za IPO na Londonskoj berzi

Hrvatski koncern Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića u pripremama je za javnu ponudu akcija (IPO), koju nameravaju da sprovedu narednog leta na Londonskoj berzi, prenose slovenački mediji.

Kompanije 0 Comments

Grci prodali železničkog operater Trainose Italijanima

Grčka agencija za privatizaciju potpisala je ugovor o prodaji državnog železničkog operatera “Trainose” italijanskoj državnoj kompaniji “Ferovie delo Stato”. 

Trgovina 0 Comments

Otvaranje robne kuće Ikea očekuje se na leto

Ispred prve robne kuće Ikea u Beogradu postavljen je toranj visine 45 metara, a otvaranje robne kuće očekuje se na leto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply