Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Najvećih petnaest domaćih izvoznika u prvih pet meseci tekuće godine prodalo je robu na ino tržištu u vrednosti od 1,8 milijardi evra, a lidersku poziciju je zadržao proizvođač automobila, FCA Srbija, sa izvozom vrednim 468 miliona evra.

Na drugoj poziciji je smederevska železara Hesteel sa 236 miliona evra, a sledi pirotski Tigar Tyres sa 148,4 miliona evra.

Naftna industrija Srbije je realizovala prodaju nafte i naftnih derivata na ino tržištu u vrednosti od 111,4 miliona evra i zauzela četvrtu poziciju. Sledi Tetra Pak Production sa izvozom vrednim 92,1 milion evra, te novosadska MK grupa sa 79 miliona evra. Petrohemija je realizovala izvoz u vrednosti od 78 miliona evra, proizvođač delova za automobile Robert Bosch 74,1 milion evra, a sledi Leoni sa 72,7 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Ministarstvo finansija, Wisebroker
Previous Zakon o GMO zamrzao članstvo Srbije u STO
Next Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

You might also like

Kompanije 0 Comments

Saudijska Arabija ukinula Qatar Airways-u dozvolu za rad

Saudijska Arabija ukinula je danas dozvolu za rad Qatar Airways-u i zatražila od tog katarskog avioprevoznika da zatvori svoju kancelariju u Rijadu u roku od 48 sati, izvestili su državni

Kompanije 0 Comments

Austrijski Falkensteiner preuzeo Queen of Montenegro

Od 23. juna 2018.godine, hotelska grupacija Falkensteiner, jedna od vodećih turističkih kompanija, prisutna u šest evropskih zemalja s trenutno 32 hotela i rezidencija s četiri i pet zvezdica, upravlja hotelom Queen of

Kompanije 0 Comments

Saša Vlaisavljević: Sedište menadžmenta i operative Aerodroma u Sava Centru

Beogradski aerodrom Nikola Tesla ponudio je gradu Beogradu učešće u Sava centru u manjinskom iznosu od 49 odsto. Izgradili bi hotel, šoping centar i druge komercijalne sadržaje.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply