Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Najvećih petnaest domaćih izvoznika u prvih pet meseci tekuće godine prodalo je robu na ino tržištu u vrednosti od 1,8 milijardi evra, a lidersku poziciju je zadržao proizvođač automobila, FCA Srbija, sa izvozom vrednim 468 miliona evra.

Na drugoj poziciji je smederevska železara Hesteel sa 236 miliona evra, a sledi pirotski Tigar Tyres sa 148,4 miliona evra.

Naftna industrija Srbije je realizovala prodaju nafte i naftnih derivata na ino tržištu u vrednosti od 111,4 miliona evra i zauzela četvrtu poziciju. Sledi Tetra Pak Production sa izvozom vrednim 92,1 milion evra, te novosadska MK grupa sa 79 miliona evra. Petrohemija je realizovala izvoz u vrednosti od 78 miliona evra, proizvođač delova za automobile Robert Bosch 74,1 milion evra, a sledi Leoni sa 72,7 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Ministarstvo finansija, Wisebroker
Previous Zakon o GMO zamrzao članstvo Srbije u STO
Next Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

You might also like

Facebook bi mogao da napravi sedam milijardi dolara prihoda

Kako je Oculus Rift počeo da se isporučuje korisnicima ove nedelje, iz istraživačke kompanije Cantor Fitzgerald su želeli da prikažu šta to može značiti za kompaniju Facebook kada su u

Kompanije 0 Comments

Evropske agencije prelaze u Frankfurt i Lil posle Brexita

Nemačka i Francuska su se dogovorile da Evropska bankarska agencija bude preseljena iz Londona u Frankfurt, a Evropska agencija za lekove iz Londona u francuski grad Lil po izlasku Britanije

Kompanije 0 Comments

Kovanica od pet evra u opticaju

Kovanica od pet evra u opticaju je od  juče 14.04.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply