Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Izvoz NIS-a u prvih pet meseci 111 miliona evra

Najvećih petnaest domaćih izvoznika u prvih pet meseci tekuće godine prodalo je robu na ino tržištu u vrednosti od 1,8 milijardi evra, a lidersku poziciju je zadržao proizvođač automobila, FCA Srbija, sa izvozom vrednim 468 miliona evra.

Na drugoj poziciji je smederevska železara Hesteel sa 236 miliona evra, a sledi pirotski Tigar Tyres sa 148,4 miliona evra.

Naftna industrija Srbije je realizovala prodaju nafte i naftnih derivata na ino tržištu u vrednosti od 111,4 miliona evra i zauzela četvrtu poziciju. Sledi Tetra Pak Production sa izvozom vrednim 92,1 milion evra, te novosadska MK grupa sa 79 miliona evra. Petrohemija je realizovala izvoz u vrednosti od 78 miliona evra, proizvođač delova za automobile Robert Bosch 74,1 milion evra, a sledi Leoni sa 72,7 miliona evra.

Izvor: GdeInvestirati/Ministarstvo finansija, Wisebroker
Previous Zakon o GMO zamrzao članstvo Srbije u STO
Next Metalac: Rast ukupnih prihoda od 10 odsto u prvoj polovini godine

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Julie Bishop: Rio Tinto ima ozbiljan posao u Srbiji

Rudarski biznis nije samo eksploatacija ruda, već i odgovorno ponašanje prema ljudskim životima, zaključili su Aleksandar Antić i Julie Bishop.

Kompanije 0 Comments

Izvoz u Indiju razvojna šansa za srpske kompanije

Premijer Aleksandar Vučić sastao se u Mumbaju sa glavnim ministrom države Maharastra Devendrom Fadnavisom, sa kojim je razgovarao o boljoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prerade semena i drugim tehnologijama za preradu

Kompanije 0 Comments

IT giganti optužuju jedan drugog – Spotify protiv Applea

Striming servis Spotify upravo je ozbiljno zaratio sa IT gigantom Appleom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply