Imovina kikindske firme Prima Produkt na prodaji

Imovina kikindske firme Prima Produkt na prodaji

Na prvoj prodaji na doboš imovine kikindskog preduzeća “Prima prudukt” u stečaju, čija je procenjena vrednost 1,205 milijardi dinara, ponuđenu u delovima u 11 celina, podnete su ponude za kupovinu četiri.

Ipak, nije bilo zainteresovanih za kupovinu najvrednije celine – proizvodna hala s aneksima, magacini, upravna zgrada, kolska vaga, kotlarnica, mašinska radionica, laboratorija sa opremom i zalihama rezervnih delova po početnoj ceni od 1,1 milijardu dinara, a pretpostavlja se da potencijalni kupci taktiziraju i čekaju nižu cenu.

Ponude za kupovinu podnete su samo za opremu van upotrebe, a kombajn za grašak “pluger” i kombajn za kukuruz šećerac “oksbo” prodati su zrenjaninskoj firmi “Rvač” doo za 1,6 miliona dinara. Linije za grašak i boraniju, koje su takođe van upotrebe, otišle su po ceni od 274.000 dinara PIK “Bečej”. Za dvosoban stan u Kikindi, kao ni za tri putnička vozila i jedno teretno, nije bilo ponuda.

Uskoro ponavljanje oglasa

Stečajna upravnica “Prima produkta” Jelica Vukolić je za RTV “Rubin“ ukazala da se često događa da na prvom oglašavanju prodaje imovine firmi u stečaju ne bude ponuda za sve celine. Po njenim rečima, uskoro će uslediti ponovno oglašavanje prodaje, uz procenu da li je potrebno umanjiti prvobitnu cenu ili ne.

U fabrici za preradu voća i povrća “Prima produkt” proizvodnje nema od 2014. godine, a stečaj je pokrenut u novembru 2015. godine i kako niko nije podneo plan reorganizacije proglašen je bankrot. Dugovanja fabrike iznose oko dve milijarde dinara, najviše se duguje bankama i fondovima, dok su potraživanja svega 11 miliona dinara. Stečaj je, preko Agencije za osiguranje depozita, pokrenula Nova Agrobanka Beograd u stečaju, zbog duga od oko 10 miliona evra.

Nekada uspešna fabrika “Prima” privatizovana je 2003. godine, ali je privatizacija poništena jer su vlasnici kreditno zaduživali firmu. Banke su usled nenaplativosti potraživanja prodale nepokretnu i pokretnu imovinu koju je tada kupio Stojan Ždrnja iz Subotice, a tada je u nastala firma “Prima produkt”, da bi nakon još jedne promene vlasnika završila bankrotom.

Izvor: GdeInvestirati/Danas.rs
Previous Sunovrat cene zlata, ograničena tražnja
Next Azijske berze: Oprezna trgovina, dolar stabilan

You might also like

Kompanije 0 Comments

Buffett donirao fondaciji Gates 3,17 milijardi dolara

Poznati investitor Warren Buffett u ponedeljak je donirao oko 3,17 milijardi dolara akcija svoje kompanije Berkshire Hathaway za fondaciju Bill & Melinda Gates i još četiri porodične dobrotvorne organizacije.

Kompanije 0 Comments

Brexit u Britaniji otkazao svaku treću investiciju

Istupanjem iz Evropske Unije, Velika Britanija je prouzrokovala da mnoge britanske kompanije otkažu ili odlože investicije čija vrednost premašuje 65 milijardi funti.

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije odobrila 3 milijarde dinara za isplatu otpremnina železničarima

Vlada Srbije je na današnjoj sednici donela Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune Programa poslovanja za 2016. godinu za Železnice Srbije ad, Infrastrukturu železnice Srbije i Srbija Kargo,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply