Tesla: Podbacila prodaja, akcije pale 2,5 odsto

Tesla: Podbacila prodaja, akcije pale 2,5 odsto

Američki proizvođač električnih automobila, Tesla Inc, saopštio je da je u prvih šest meseci ove godine isporučio 47.100 električnih sedana i SUV-ova, što je na donjem kraju raspona koji je sama kompanije ranije prognozirala.

Ova vest oborila je akcije Tesle 2,5% na 352,6 USD, nakon što su na početku trgovanja skočile skoro 3% na najavu da će proizvodnja Modela 3, namenjenog masovnom tržištu, otpočeti ovog meseca.

Tesla je saopštio da je proizvodnja Modela S sedan i Modela X SUV u prvoj polovini godine bila ograničena isporukom novih baterija, ali da će u drugih šest meseci proizvodnja premašiti prvu polovinu godine.

Tesla je ranije prognozirao isporuku u periodu januar-jun u rasponu 47.000-50.000 vozila. Ranije, u nedelju uveče, predsednik Tesle, Elon Musk, najavio je da će proizvodnja Modela 3, namenjenog masovnom tržištu, otpočeti u julu, dve sedmice pre plana, te da je planirano da se u decembru dostigne proizvodnja od 20.000 komada. Ovaj model bi mogao da predstavlja prekretnicu za kompaniju u tranziciji sa proizvodnje ograničenog broja vozila za uzak krug potrošača ka proizvodnji za masovno tržište.

Tesla planira da sledeće godine proizvede 500.000 vozila što je skoro šest puta više u odnosu na proizvodnju postignutu prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/Reuters, Wisebroker
Previous Tržišna kapitalizacija 100 najvećih svetskih kompanija na rekordnom nivou
Next Tri ponuđača zainteresovana za kupovinu Hellenic-ovih šećerana u Srbiji

You might also like

HTC: Prvi profitabilni kvartal u protekle tri godine

Tajvanska kompanija HTC beleži jedan od najboljih kvartala što se tiče finansijskog poslovanja u protekle tri godine. 

Banke i finansije 0 Comments

NBS želi da obezbedi sigurnost platnog sistema

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da NBS želi da obezbedi sigurnost platnog sistema u Srbiji tako da se sve transakcije u domaćem platnom prometu na karticama,

Kompanije 0 Comments

Iz Makedonije stigla ponuda za BIP od 76.000 evra na mesečnom nivou

Posle skoro deset meseci, 27. marta 2017. godine su se ponovo otvarale ponude pristigle na javni konkurs za poslovno tehničku saradnju sa Beogradskom industrijom piva (BIP).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply