Venecuela: Novo povećanje minimalca za 50 odsto

Venecuela: Novo povećanje minimalca za 50 odsto

Premijer Venecuele Nicolas Maduro najavio je novo povećanje mesečne minimalne plate za 50 odsto na 97 bolivara, što je oko 37 dolara po zvaničnom kursu.

To je treće po redu povećanje u ovoj godini, nakon što je minimalac povećan za 50 posto u januaru, a zatim za 60 procenata u aprilu, prenosi agencija AFP.

Uprkos ovim snažnim povećanjima plata, žitelji Venecuele se bore da održe korak s inflacijom, imajući u vidu da Međunarodni monetarni fond očekuje da će ona dostići ove godine 720 posto. 

Venecuela ima najveće svetske rezerve nafte, ali je kolaps cena “crnog zlata” desetkovao njene prihode, što je uticalo na nestašice hrane, lekova i osnovnih dobara, visok rast stope teških kriminalnih dela i vrtoglavni skok stope inflacije.

Ekonomska kriza je glavni razlog tromesečnih protesta u toj zemlji u kojima je poginulo 89 osoba, navodi AFP.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Nezaposlenost u evrozoni najniža od 2009. godine
Next Cena nafte na tronedeljnom maksimumu

You might also like

Tema dana 0 Comments

Mateo Renci najavio vanredno stanje u Italiji

Tokom serije zemljotresa u poslednjih dva dana, u Italiji je do sada poginulo oko 250 osoba. Premijer Mateo Renci najavio je da će danas proglasiti vanredno stanje u zemlji.

Lifestyle 0 Comments

MOK dozvolio učešće ruskim sportistima na Olimpijskim igrama

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta odlučio je da dozvoli ruskim sportistima učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Društvo 0 Comments

Privredna komora Srbije i RECRAFTS za čuvanje i revitalizaciju starih zanata

Kako bi sačuvala stare zanate od gašenja Privredna komora Srbije je pokrenula saradnju sa Udruženjem za revitalizaciju tradicionalnih zanata RECRAFTS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply