Venecuela: Novo povećanje minimalca za 50 odsto

Venecuela: Novo povećanje minimalca za 50 odsto

Premijer Venecuele Nicolas Maduro najavio je novo povećanje mesečne minimalne plate za 50 odsto na 97 bolivara, što je oko 37 dolara po zvaničnom kursu.

To je treće po redu povećanje u ovoj godini, nakon što je minimalac povećan za 50 posto u januaru, a zatim za 60 procenata u aprilu, prenosi agencija AFP.

Uprkos ovim snažnim povećanjima plata, žitelji Venecuele se bore da održe korak s inflacijom, imajući u vidu da Međunarodni monetarni fond očekuje da će ona dostići ove godine 720 posto. 

Venecuela ima najveće svetske rezerve nafte, ali je kolaps cena “crnog zlata” desetkovao njene prihode, što je uticalo na nestašice hrane, lekova i osnovnih dobara, visok rast stope teških kriminalnih dela i vrtoglavni skok stope inflacije.

Ekonomska kriza je glavni razlog tromesečnih protesta u toj zemlji u kojima je poginulo 89 osoba, navodi AFP.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Nezaposlenost u evrozoni najniža od 2009. godine
Next Cena nafte na tronedeljnom maksimumu

You might also like

Politika 0 Comments

Imovina na Kosovu i Metohiji registrovana na Republiku Srbiju: Zemljište, preduzeća, infrastruktura…

Na osnovu odluke prištinskih vlasti, sva nepokretna imovina registrovana na ime SFRJ, odnosno Republike Srbije i Autonomne pokrajine Kosovo, registruje se na ime takozvane republike Kosovo kao vlasnika imovine.

Društvo 0 Comments

Nemačka: Stopa nezaposlenosti opala u januaru

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj neočekivano je opala u januaru i iznosi 5,9 odsto. To je najniža stopa od ponovnog ujedinjenja zemlje, saopštila je služba za statistiku.

Društvo 0 Comments

Srušio se avion ruskog Ministarstva odbrane, među putnicima novinari i članovi legendarnog hora Crvene armije

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su, prema najnovijim podacima, u avionu “Tu-154” koji se jutros srušio u Crno more nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji bile 93 osobe

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply