Kromberg & Schubert će zapošljavati 4.000 radnika u Kruševcu?

Kromberg & Schubert će zapošljavati 4.000 radnika u Kruševcu?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je cilj Vlade Srbije da se u Kruševcu u nemačkoj kompaniji Kromberg & Schubert, najvećem proizvođaču komponenti za autoindustriju, zaposli 4.000 radnika.

Investicija nemačke kompanije u Kruševcu vredna je skoro 29 miliona EUR, a Vlada Srbije je projekat podržala sa 9,5 miliona EUR podsticajnih sredstava, dok je grad ustupio 6,2 hektara zemljišta.

Kako je objasnio Vučić, ova fabrika bi do kraja godine trebalo bi da zaposli 300 ljudi, do marta 2018. godine 600, a u narednih pet godina 2.500, dok je cilj Vlade Srbije da broj zaposlenih poraste i na 4.000.

Izvor: GdeInvestirati/eKapija
Previous Vijetnam: BDP uzleteo 6,2 odsto u drugom kvartalu
Next Gorivo u Egiptu poskupelo 55 odsto

You might also like

Kompanije 0 Comments

Ministar privrede: Preduzeća koja dobijaju novac iz državnog budžeta ne mogu biti sponzori

Ministar privrede Goran Knežević izjavio je, za današnju “Politiku”, da javna preduzeća mogu mnogo bolje da rade nego što su radila u prvih devet meseci ove godine i da ona

Apple uložio 200 miliona dolara u Corning

Tehnološki gigant Apple i kompanija Corning, američki proizvođač naprednih stakala, sarađuju još od vremena razvoja prvog ajfona (iPhone). 

Kompanije 0 Comments

Četvrtina uposlenih kapaciteta u kragujevačkom Fiatu

Ove godine će u dve, umesto u tri smene, raditi kragujevačka fabrika Fiat Chrysler Automobili Srbija. Očekuje se tek četvrtina od projektovanih kapaciteta kompanije, oko 70 hiljada vozila.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply