Jedinstvo Sevojno: Skupština odobrila isplatu dividende

Jedinstvo Sevojno: Skupština odobrila isplatu dividende

Redovna skupština akcionara proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna (JESV), održana 28. juna, usvojila je sve predložene odluke koje su bile na dnevnom redu.

Akcionari su prihvatili predlog uprave da se iz prošlogodišnje dobiti od 161,7 miliona dinara na ime dividendi raspodeli nepunih 88 miliona dinara, odnosno 294,12 dinara po akciji (dividendni prinos na poslednjoj ceni od 6%).

Kao dan dividende je utvrđen 31. decembar prošle godine. 

Skupština je takođe usvojila redovne i konsolidovane izveštaje za prošlu godinu. Kao što je od ranije poznato, Jedinstvo je prošle godine ostvarilo konsolidovani poslovni prihod od nepunih 6 milijardi dinara (rast od 31,2%), dok je neto dobit porasla 4,2 puta na 409,2 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Izdati lokacijski uslovi za nastavak gradnje železničke stanice u Prokopu
Next Wall Street: Indeksi uzdrmani padom tehnološkog sektora

You might also like

Društvo 1Comments

Gas za domaćinstva ipak poskupljuje?

Uprkos uveravanjima iz “Srbijagasa” sa početka godine da “za sada neće biti poskupljenja”, gas za domaćinstva bi mogao poskupeti već od aprila, pišu “Novosti”.

Transport 0 Comments

Ford u razvoj tehnologije samovozećih automobila ulaže milijardu dolara

Jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila, kompanija Ford iz Sedinjenih Američkih Država (SAD), uložiće milijardu dolara u istraživanje i proizvodnju veštačke inteligencije.

Industrija 0 Comments

Bayer ne odustaje od kompanije Monsanto

Nemački farmaceutski i hemijski gigant Bayer prikupio je 1,46 milijardi evra prodajom akcija filijale za hemikalije Covestro a novac planira da upotrebi za finansiranje preuzimanja američkog proizvođača semena i pesticida Monsanta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply