Jedinstvo Sevojno: Skupština odobrila isplatu dividende

Jedinstvo Sevojno: Skupština odobrila isplatu dividende

Redovna skupština akcionara proizvodno-montažnog preduzeća Jedinstvo iz Sevojna (JESV), održana 28. juna, usvojila je sve predložene odluke koje su bile na dnevnom redu.

Akcionari su prihvatili predlog uprave da se iz prošlogodišnje dobiti od 161,7 miliona dinara na ime dividendi raspodeli nepunih 88 miliona dinara, odnosno 294,12 dinara po akciji (dividendni prinos na poslednjoj ceni od 6%).

Kao dan dividende je utvrđen 31. decembar prošle godine. 

Skupština je takođe usvojila redovne i konsolidovane izveštaje za prošlu godinu. Kao što je od ranije poznato, Jedinstvo je prošle godine ostvarilo konsolidovani poslovni prihod od nepunih 6 milijardi dinara (rast od 31,2%), dok je neto dobit porasla 4,2 puta na 409,2 miliona dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Izdati lokacijski uslovi za nastavak gradnje železničke stanice u Prokopu
Next Wall Street: Indeksi uzdrmani padom tehnološkog sektora

You might also like

Agrobiznis 3 Comments

Miodrag Kostić: Nisam kupio šećerane za tri evra

Miodrag Kostić demantuje da je kupio tri srpske šećerane za tri evra, jer su kupoprodajni ugovori sadržali obavezujuće milionske troškove i investicije, navodi se u saopštenju MK Group.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Iran otvorio pet novih faza u najvećem gasnom nalazištu u zemlji

Iran je saopštio da je povećao proizvodnju iz ogromnog podmorskog nalazišta prirodnog gasa za 540 miliona kubnih metara na dan.

Industrija 0 Comments

U drugoj polovini 2017. počinje gradnja pruge Beograd-Budimpešta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je na Samitu u Rigi komercijalni ugovor za izgradnju prve deonice brze pruge Beograd-Budimpešta i Memorandum o finansiranju čitavog projekta na teritoriji

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply