Warren Buffett “lobira” za izraelske državne obveznice

Warren Buffett “lobira” za izraelske državne obveznice

Kada multimilijarder Warren Buffett nešto kaže, svet finansija sluša.

Ovaj put, Buffett lobira ili jednostavno sugeriše kupovinu izraelskih državnih obveznica.

U službi Izraelske razvojne korporacije, koja je zadužena za izdavanje i prodaju državnih obveznica u SAD-u, Buffett je organizovao susret s investitorima iz SAD-a, Kanade, Meksika i Brazila, s kojima će se sredinom iduće nedelje susresti na za javnost zatvorenom sastanku u New Yorku.

Cilj sastanka je svakom od investitora prodati između milion i pet miliona dolara vrednih obveznica, a prema izveštaju Wall Street Journala, milijarder garantuje povrat novca dok “peva hvalospeve”.

Na sličnom susretu, koji se početkom godine održao u Omahi, Nebraska, Buffett koji upravlja kompanijom Berkshire Hathaway Inc, uspešno je plasirao 60 miliona dolara. Na aukciji u New Yorku očekuje se da bi Izrael mogao prodati do 140 miliona dolara u obveznicama.

Buffett poseduje izraelske obveznice u vrednosti od 5 miliona dolara.

Kupovina izraelskih obveznica predstavlja dobru investiciju i zaslužuje podršku respektabilnih zemalja, naveo je Buffett u zvaničnom saopštenju Izraelske korporacije za razvoj.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Intesa Sanpaolo preuzela dve banke za jedan evro
Next Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Javni dug Srbije u padu

Javni dug Srbije na kraju aprila ove godine iznosio je 23,6 milijardi evra, što je 58,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija: Fiat Chrysler automobili najveći izvoznik u 2016. godini

Ministarstvo finansija Srbije je objavilo da je vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci 2016. godine iznosila 3,6 milijarde evra, a najveći izvoznik je i dalje kompanija

Društvo 1Comments

Gas za domaćinstva ipak poskupljuje?

Uprkos uveravanjima iz “Srbijagasa” sa početka godine da “za sada neće biti poskupljenja”, gas za domaćinstva bi mogao poskupeti već od aprila, pišu “Novosti”.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply