Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

Royal Bank of Scotland (RBS) ukinuće 443 radnih mesta u Velikoj Britaniji povezanih s korporativnim kreditiranjem u sklopu preseljenja velikog broja poslova banke u Indiju, preneli su britanski mediji.

Banka u državnom vlasništvu ovih je dana objavila da seli radna mesta povezana s kreditiranjem malih preduzeća u sklopu nastavljenih rezova troškova poslovanja. Iz kompanije, u čijem su vlasništvu RBS i banka NatWest, dodaju da će radnici u Britaniji i dalje raditi s klijentima i odlučivati kod odobravanja kredita, prenosi dalje britanski BBC.

Iz sindikata Unite poručuju da će takvim potezom na gubitku biti britanski radnici i poreskii obveznici.

“Preseljenjem tih poslova u Indiju, RBS će te poslove puno jeftinije dobijati na račun radnih mesta i života u Britaniji”, kazao je portparol sindikata.

Klijenti banke među malim preduzetnicima takođe će biti uznemireni tom odlukom, kazao je predsednik udruženja malih kompanija Mike Cherry.

“Mnoge male kompanije -klijente RBS-a prilično će zabrinuti zamisao da se lokalno stručno osoblje pošalje kući i da će im poslove banka izmestiti u pozivne centre na drugi kraj sveta”, kazao je Cherry.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Warren Buffett "lobira" za izraelske državne obveznice
Next Wall Street: Indeksi pod pritiskom tehnološkog i zdravstvenog sektora

You might also like

Kompanije 0 Comments

Jubmes pozitivan u prvih devet meseci usled manjih otpisa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je pozitivno poslovanje u prvih devet meseci tekuće godine, uprkos velikom padu dobiti iz poslovanja, usled značajno nižih troškova po osnovu otpisa i rezervisanja.

Prehrambena industrija 0 Comments

Heineken preuzima brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa

Holandski proizvođač piva Heineken u ponedeljak je objavio kako planira kupiti brazilsku filijalu japanskog Kirin Holdingsa, čime bi povećao prisutnost na trećem tržištu piva u svetu.

Transport 0 Comments

Rimac automobili: Utrostručeni prihodi i veća dobit an 1,9 miliona kuna

Ukupni kapital od 57 miliona kuna dvostruko je veći od obaveza, a na bankovnom računu nalazi se 8,7 miliona kuna spremnih za nova ulaganja, piše tportal.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply