Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

Royal Bank of Scotland seli stotine radnih mesta u Indiju

Royal Bank of Scotland (RBS) ukinuće 443 radnih mesta u Velikoj Britaniji povezanih s korporativnim kreditiranjem u sklopu preseljenja velikog broja poslova banke u Indiju, preneli su britanski mediji.

Banka u državnom vlasništvu ovih je dana objavila da seli radna mesta povezana s kreditiranjem malih preduzeća u sklopu nastavljenih rezova troškova poslovanja. Iz kompanije, u čijem su vlasništvu RBS i banka NatWest, dodaju da će radnici u Britaniji i dalje raditi s klijentima i odlučivati kod odobravanja kredita, prenosi dalje britanski BBC.

Iz sindikata Unite poručuju da će takvim potezom na gubitku biti britanski radnici i poreskii obveznici.

“Preseljenjem tih poslova u Indiju, RBS će te poslove puno jeftinije dobijati na račun radnih mesta i života u Britaniji”, kazao je portparol sindikata.

Klijenti banke među malim preduzetnicima takođe će biti uznemireni tom odlukom, kazao je predsednik udruženja malih kompanija Mike Cherry.

“Mnoge male kompanije -klijente RBS-a prilično će zabrinuti zamisao da se lokalno stručno osoblje pošalje kući i da će im poslove banka izmestiti u pozivne centre na drugi kraj sveta”, kazao je Cherry.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Warren Buffett "lobira" za izraelske državne obveznice
Next Wall Street: Indeksi pod pritiskom tehnološkog i zdravstvenog sektora

You might also like

Transport 0 Comments

Fiat Chrysler i Samsung ulaze u strateško partnerstvo

Na osnovu izveštaja koji su se pojavili pre mesec dana, očekuje se da Samsung kupi odeljenje kompanije Fiat Chrysler Automobili koje nosi naziv Magneti Marelli.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Sankcije Rusiji najteže pogodile američke naftne kompanije

Ekonomske sankcije koje su SAD i Evropska unija uvele Rusiji 2014. godine nemaju vidljivog efekta po rusku naftnu industriju, ali su njima najteže pogođene američke energetske kompanije, a evropske u

Kompanije 0 Comments

Michaerl Kors za 1,2 milijarde dolara preuzima Jimmy Choo

Michael Kors Holdings dogovorio je za 1,2 milijarde dolara (896 miliona funti) preuzimanje Jimmy Chooa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply