Harley Davidson preuzima Ducati

Harley Davidson preuzima Ducati

Američki proizvođač motora Harley Davidson priprema ponudu za preuzimanje za svog italijanskog konkurenta Ducati, a posao bi mogao biti vredan do 1,5 milijardi evra.

Nemački proizvođač automobila Volkswagen, koji je vlasnik italijanskog proizvođača motocikla Ducati namerava da proda Ducati najboljem ponuđaču i očekuje da će za njega dobiti od 1,4 do 1,5 milijardi evra.

Za kupovinu Ducatija je više ponuđača, a ponudu za preuzimanje, između ostalog, priprema i indijski proizvođač motocikala Bajaj Auto.

Američka kompanija je angažovala Goldman Sachs da pripremi detalje ponude za preuzimanje, koja bi, kako se očekuje, trebala da se obavi u julu ove godine. Harley Davidson, koji zapošljava više od 6,000 ljudi, imao je lani 5,27 milijarde dolara prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Wall Street: Indeksi pod pritiskom tehnološkog i zdravstvenog sektora
Next Azijske berze pale, evro jači

You might also like

Kompanije 0 Comments

MK Fintel Wind počela izgradnju vetroparka kod Vršca

Kompanija MK Fintel Wind počela je danas u Izbištu kod Vršca izgradnju trećeg vetroparka u Srbiji u koji će u prvoj fazi uložiti 124 miliona evra.

Agrobiznis 0 Comments

Delta Agrar: Dolazak Tönniesa samo može da podstakne razvoj tržišta

Dolazak jake konkurencije može samo da podstakne razvoj tržišta, poručuju iz kompanije Delta Agrar, komentarišući ulazak nemačkog Tönniesa na srpsko tržište.

Kompanije 0 Comments

Srbija: Neto izvoz IT sektora veći od Železare i Fiata zajedno

U 2015. godini izvoz kompjuterskih usluga dostigao je 678,3 miliona evra, a njihov trgovinski saldo od 317 miliona evra znatno je premašio ukupan učinak kompanija Fiat Crysler Srbije i Železara Smederevo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply