Harley Davidson preuzima Ducati

Harley Davidson preuzima Ducati

Američki proizvođač motora Harley Davidson priprema ponudu za preuzimanje za svog italijanskog konkurenta Ducati, a posao bi mogao biti vredan do 1,5 milijardi evra.

Nemački proizvođač automobila Volkswagen, koji je vlasnik italijanskog proizvođača motocikla Ducati namerava da proda Ducati najboljem ponuđaču i očekuje da će za njega dobiti od 1,4 do 1,5 milijardi evra.

Za kupovinu Ducatija je više ponuđača, a ponudu za preuzimanje, između ostalog, priprema i indijski proizvođač motocikala Bajaj Auto.

Američka kompanija je angažovala Goldman Sachs da pripremi detalje ponude za preuzimanje, koja bi, kako se očekuje, trebala da se obavi u julu ove godine. Harley Davidson, koji zapošljava više od 6,000 ljudi, imao je lani 5,27 milijarde dolara prihoda.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Wall Street: Indeksi pod pritiskom tehnološkog i zdravstvenog sektora
Next Azijske berze pale, evro jači

You might also like

Kompanije 0 Comments

Fox prihvatio 71 milijardu dolara vrednu ponudu Disneya

Dioničari kompanije “21st Century Fox” prihvatili su danas ponudu Walta Disneya vrednu 71 milijardu dolara za preuzimanje Fox-ovog zabavnog programa.

Najvažnije vesti 0 Comments

Odlaže se prodaja RTB Bor?

Krajnji rok za raspisivanje tendera za privatizaciju ili strateško partnerstvo za RTB Bor, koji je država odredila za kraj marta, najverovatnije će biti pomeren za kraj juna, piše “Politika”.

Kompanije 0 Comments

Železara “HBIS Group Srbija” ove godine očekuje prihod od 800 miliona dolara

Železara “HBIS grup Srbija” u Smederevu ove godine očekuje prihod od 800 miliona dolara, a problem u toj kineskoj kompaniji su brojna bolovanja i nedostatak radne snage, rečeno je u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply