Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih pet meseci 2017. godine ostvario ukupan prihod od 3,53 milijarde dinara, što je 9% više u odnosu na isti period 2016. godine.

Kako se navodi, u prvih pet meseci ove godine ostvarena je bruto dobit od 1,32 milijarde dinara odnosno 11 odsto je viša u poređenju sa istim periodom 2016. godine. Poslovni prihodi su veći za 10 odsto. U tom periodu neto dobit je dostigla 1,07 milijardi dinara, što je 6 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine.

Porastao je i broj putnika za 9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Usluge Aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika, a prevezeno je skoro 8.000 tona robe i pošte, što je povećanje od 15 odsto. U junu očekujemo više od 500.000 putnika što je porast od čak 10 odsto . To će biti prvi jun do sada tokom kojeg će Aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Branislav Nedimović: Šansa za poljoprivredu je izvoz u Kinu i Iran
Next Ana Brnabić: Prioriteti nove vlade digitalizacija i smanjenje birokratije

You might also like

Kompanije 0 Comments

Shell udvostručio neto dobit u 2016. godini

Britansko-holandski div naftne industrije Royal Dutch Shell u četvrtak je izvestio da mu je neto dobit u 2016. godini više nego udvostručena, što delom pripisuju rastu cena nafte u četvrtom

Banke i finansije 0 Comments

Rast stambenih kredita u Vojvođanskoj banci 80 odsto

Na bankarskom tržištu Srbije povoljni su uslovi za podizanje stambenih kredita i te pozajmice su u Vojvođanskoj banci prošle godine uvećane 80 odsto u odnosu na 2015. godinu, izjavio je

Najvažnije vesti 0 Comments

Investitori iz Slovačke zainteresovani za ulaganja u Srbiji

Nakon kompanije Koliba, koja će u Rekovcu otvoriti fabriku za prozvodnju mlečnih proizvoda, u Srbiju bi trebalo da stigne još nekoliko slovačkih kompanija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply