Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Aerodrom Nikola Tesla: Profit u prvih pet meseci porastao 6 odsto

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” saopštio je da je u prvih pet meseci 2017. godine ostvario ukupan prihod od 3,53 milijarde dinara, što je 9% više u odnosu na isti period 2016. godine.

Kako se navodi, u prvih pet meseci ove godine ostvarena je bruto dobit od 1,32 milijarde dinara odnosno 11 odsto je viša u poređenju sa istim periodom 2016. godine. Poslovni prihodi su veći za 10 odsto. U tom periodu neto dobit je dostigla 1,07 milijardi dinara, što je 6 odsto više u odnosu na isti period 2016. godine.

Porastao je i broj putnika za 9 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Usluge Aerodroma od januara do kraja maja koristilo je 1.805.125 putnika, a prevezeno je skoro 8.000 tona robe i pošte, što je povećanje od 15 odsto. U junu očekujemo više od 500.000 putnika što je porast od čak 10 odsto . To će biti prvi jun do sada tokom kojeg će Aerodrom opslužiti više od pola miliona putnika, navodi se u saopštenju.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Branislav Nedimović: Šansa za poljoprivredu je izvoz u Kinu i Iran
Next Ana Brnabić: Prioriteti nove vlade digitalizacija i smanjenje birokratije

You might also like

Trgovina 1Comments

Slovenački Merkur napušta Srbiju

Merkur u Srbiji od 1. jula prestaje da radi i tada će biti ugašena i poslednja maloprodaja ovog trgovačkog lanca iz Slovenije, saznaje Blic.

Prehrambena industrija 0 Comments

McDonald’s napustio četiri nordijske zemlje

Američki lanac brze hrane McDonald’s prodao je Guy Handsu, direktoru britanske investicione kompanije Terra Firma, svoje poslovanje u nordijskim zemljama, čime će postati glavni nosilac franšize za Dansku, Norvešku, Finsku

Lifestyle 4 Comments

Philip Morris elektronski uređaj koji zagreva duvan, iQOS, od ponedeljka na tržištu u Srbiji

Kompanija Philip Morris International u Srbiji od ponedeljka, 3. aprila počinje da prodaje u Beogradu i Nišu svoj novi duvanski proizvod – ajkos (iQOS), potencijalno manje štetnu zamenu za cigarete.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply