Prinos na 53-nedeljne zapise pao na 0,55 odsto

Prinos na 53-nedeljne zapise pao na 0,55 odsto

Reotvaranjem emisije pedesettronedeljnih državnih zapisa Republike Srbije denominovanih u evrima, emitovane 12. januara 2017. godine, a ponovo otvorene 26. juna 2017. godine, ponuđen obim aukcije iznosio je 26,9 miliona evra.

Ukupan obim tražnje iznosio je 15,5 miliona evra, a realizovano je 14.433 komada državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti 14,4 miliona evra.

Državni zapisi su prodati po izvršnoj stopi prinosa od 0,55% na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 22. januara 2018. godine.

Stopa prinosa po kojoj su prodate jučerašnje hartije od vrednosti, niža je za 0,23 procentna poena u odnosu na stopu prinosa ostvarenu na prethodnoj aukciji ove hartije od vrednosti održanoj dana 12. januara 2017. godine.

Izvor: GdeInvestirati/Uprava za javni dug, Wisebroker
Previous Počeli zvanični razgovori MMF-a sa delegacijom Srbije
Next Stigao predlog nove Vlade: 4 potpredsednika, 18 resora i tri ministra bez portfelja

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Inflacija u granicama cilja i u narednom periodu

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, potrošačke cene su u martu povećane 0,2%. Mesečna inflacija je u najvećoj meri posledica rasta cena usluga mobilne telefonije i svežeg voća, dok su

Makroekonomija 0 Comments

SAD: Budžetski deficit 113 milijardi dolara

Uprava za trezor je saopštila da je Federalna vlada SAD u julu zabeležila budžetski deficit od 113 milijardi dolara što je najveći deficit od februara.

Najvažnije vesti 0 Comments

MMF: Rast BDP-a Srbije ove godine 2 odsto, a 2018. 3,5 odsto

Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Džejms Ruf je danas izjavio da će Srbija ove godine imati rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od dva odsto, a naredne godine

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply