Aleksandar Vučić: Nemam primedbe na sastav vlade Ane Brnabić

Aleksandar Vučić: Nemam primedbe na sastav vlade Ane Brnabić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da vlada Srbije koju je predložila Ana Brnabić nastavi da radi dobar posao.

Vučić je dodao da nije imamo primedbe, kao predsesnik najveće stranke u zemlji, na sastav vlade koji je predložila.

“Nisam imao nikakvih primedbi, a i da sam i imao, možda ništa ne bih ni rekao”, rekao je Vučić novinarima na Beogradskom Sajmu.

 Očekuje da vlada nastavi da radi dobar posao:

– Ani želim mnogo uspeha – rekao je predsednik Srbije i podvukao da joj želi da održi finansijsku disiplinu, što je, kaže, suština.

On je dodao da je i ranije izražavo bojazan zbog eventualne regionalne nestabilnosti, ali da, što se ostalog tiče, vidi čist i jasan prosperitet zemlje.

Nisu me pritiskali zbog izbora Vulina

Vučić je kazao da nije bilo pritisaka na njega zbog izbora Aleksandra Vulina za budućeg ministra odbrane.

“Na mene niko nije vršio pritisak, niko, ni iz jedne ambasade i vlade, bilo koji predsedni. Podrazumeva se da ne može, ali niko nije ni pokušavao. Lagao bih da izigravam heroja, kao ‘ja junak, izdržao sam’. Niko me ništa nije pitao”, dodao je Vučić.

Sam Vulin je izjavio, kako ga citira Alo, da je “čuo sa više strana” da se ambasador SAD interesovao za to rešenje, odnosno da je bilo interesa, “i u inostranstvu, i od strane unutrašnjih lobija”, da resor odbrane vodi neko blizak “isključivo Zapadu”.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Telekom Slovenije konkurent AIK-u za preuzimanje Gorenjske banke
Next Kipar: Gradi se najveći kazino u Evropi

You might also like

Tema dana 0 Comments

NIS danas isplaćuje dividendu

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće dividende iz prošlogodišnje dobiti danas, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti Srbije.

Tema dana 0 Comments

Nedeljni pregled: Evro stabilan prema dolaru, oporavak cena nafte i plemenitih metala

Vrednost evra prema američkom dolaru na kraju prošle nedelje ostala je skoro nepromenjena u odnosu na prethodnu sedmicu. Na međunarodnim valutnim tržištima evro je u petak koštao 1,1404 dolara, dok je

Tema dana 0 Comments

Angela Merkel spremna da razgovara o reformi evrozone

Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je spremnost da razgovara o idejama vezano za reformu zone evra koje je predložio francuski predsednik Emmanuel Macron.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply