Misija MMF u Beogradu: Povećanje plata i penzija nije tema

Misija MMF u Beogradu: Povećanje plata i penzija nije tema

Šef delegacije Međunarodnog monetarnog fonda James Roof izjavio je da povećanje plata i penzija sada nije tema i da će se o tome razgovarati tokom naredne posete.

“Povećanje plata i penzija nije sada tema, već ćemo o tome razgovarati prilikomsledeće posete, kada budemo razgovarali o budžetu za narednu godinu”, rekao je Roof pred početak sastanaka u Narodnoj banci Srbije.

Roof je istakao da srpska ekonomija raste, ali i da taj rast mora da bude brži.

“Radimo na tome kako taj rast da ubrzamo i kako da bude koristan za sve građane”, rekao je Roof.

On je rekao da će detalji razgovora sa srpskim vlastima biti saopšteni na konferenciji za novinare na kraju posete.

Plenarnim sastankom, održanim danas u Narodnoj banci Srbije, počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Misija MMF-a, koju predvodi Roof, boravi u Beogradu od 22. juna do 5. jula, povodom sedmog razmatranja rezultata u sprovođenju aktuelnog stendbaj aranžmana Srbije, a biće obavljene i konsultacije po članu IV Statuta MMF-a.

U okviru sedmog razmatranja aktuelnog stendbaj aranžmana, biće sagledana realizacija obaveza dogovorenih ekonomskim programom, ostvareni rezultati fiskalne politike, kao i mere ekonomske politike koje će biti sprovedene u narednom periodu.

Posebna pažnja u razgovorima biće posvećena sprovođenju sveobuhvatnih strukturnih reformi koje treba da doprinesu daljem otvaranju novih radnih mesta i postizanju održivih i visokih stopa privrednog rasta.

Prethodna, šesta revizija aranžmana odobrena je u decembru prošle godine.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Ruski milijarder kupio najveći britanski lanac zdrave hrane Holland & Barrett
Next Galenika Fitofarmacija odobrila dividendu od 86 dinara po akciji

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Banke sve kreativnije uzimaju novac od građana

Banke su sve kreativnije u smišljanju načina na koji od građana zarađuju novac i praktično ne naplaćuju samo ono što im je zakonom zabranjeno.

Makroekonomija 0 Comments

Grčka: Trgovinski deficit skočio za 89 odsto na godišnjem nivou

Podaci grčke statističke agencije (ELSTAT) govore da je spoljnotrgovinski deficit Grčke u julu porastao za čak 88,9 odsto na godišnjem nivou, jer je uvoz skočio za 18,2 odsto, a izvoz

Najvažnije vesti 0 Comments

NBS: Referentna kamatna stopa snižena na 3,5 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu smanji na nivo od 3,5 odsto.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply