Kina i Hong Kong najveći centri falsifikovane robe

Kina i Hong Kong najveći centri falsifikovane robe

Kina i Hong Kong su najveći centri falsifikovane robe koja se prodaje širom sveta, saopštila je Evropska policijska služba (Evropol).

U 2015. godini, gotovo 86 odsto falsifikovane robe širom svita, vredne 396,5 milijardi dolara, bilo je poreklom iz ove dve teritorije, prema obimnom izveštaju Evrostata na 74 strane, prenosi agencija France presse.

Sa unapređenjem železničkih veza između Kine i Evrope, pojavila se i zabrinutost da će kriminalne mreže preći na jeftiniji način transporta robe nego što je prevoz brodskim kontejnerima ili avionima.

Turska je, takođe, važno čvorište za ulazak falsifikovane robe u EU, zajedno sa Tajlandom i Singapurom, navodi se u izveštaju, koji je izrađen u saradnji sa Kancelarijom za zaštitu intelektualne svojine EU.

Falsifikuje se i prodaje gotovo sve, od šampona do baterija, elektronike, brendirane garderobe, igračaka, lekova i hrane.

Brojni krivotvoreni proizvodi se sada direktno prodaju kupcima preko interneta, što omogućava prolazak takve robe u malim paketima koji jednostavno prolaze granične kontrole.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Evropske agencije prelaze u Frankfurt i Lil posle Brexita
Next Azijske berze veće, dolar u blagom padu

You might also like

Društvo 0 Comments

Podnošenje zahteva za refundaciju bebi PDV-a od 1. do 15.februara

Pravo na refundaciju PDV-a na opremu i hranu za bebe može se ostvariti do 1. jula 2018. godine, do kada je odložena primena novog Zakona o finansijskoj podršci porodica s

Društvo 0 Comments

U toku podela rešenja o porezu na registrovano oružje

  Poreska uprava Srbije saopštila je da je u toku uručenje rešenja o porezu na registrovano oružje za 2018. 

Politika 1Comments

Predsednica Skupštine: Srbija u junu dobija novog premijera

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da 31. maja Aleksandar Vučić treba da preuzme funkciju predsednika Srbije, a da će novog premijera Srbija dobiti u junu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply