Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne sredine Nicolas Hulot.

“Neće biti novih licenci za eksploataciju ugljovodonika, a zakon ćemo usvojiti ove jeseni”, rekao je Nicolas Hulot za BFM TV, a prenosi agencija France presse.

Francuski predsednik Emmanuel Macron je tokom predizborne kampanje u februaru rekao da se protivi eksploataciji gasa i uljnih škriljaca u kontinentalnoj Francuskoj, i čak je naveo da bi želeo da se eksploatacija nafte i gasa obustavi i na teritorijama Francuske u inostranstvu, naročito u Francuskoj Gvajani na severoistočnoj obali Južne Amerike.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kuće u Banatu već od 2.000 evra, u okolini Pirota i za 1.000 evra
Next Ekonomija evrozone u drugom kvartalu porasla najsnažnije u šest godina

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aerodrom u novembru uslužio 11 odsto više putnika

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” je u novembru zabeležio, za taj mesec, rekordnih 331.242 putnika, izjavio je Tanjugu v.d. generalnog direktora Saša Vlaisavljević dodajući da će Aerodrom krajem godine dočekati više

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt ugovorio posao vredan 43 miliona evra

Zavisno preduzeće Energoprojekt holdinga, EP Niskogradnja, potpisalo je 29. septembra EPC ugovor sa kompanijom Beo čista energija doo, koji se odnosi na realizaciju dela radova obuhvaćenih PPP ugovorom potpisanog između

Kompanije 0 Comments

Mercedesov električni kamion na putevima do kraja godine

Urban eTruck ima nostivost do 12,8 tona, a sa punim baterijama prelazi do 200 km.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply