Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne sredine Nicolas Hulot.

“Neće biti novih licenci za eksploataciju ugljovodonika, a zakon ćemo usvojiti ove jeseni”, rekao je Nicolas Hulot za BFM TV, a prenosi agencija France presse.

Francuski predsednik Emmanuel Macron je tokom predizborne kampanje u februaru rekao da se protivi eksploataciji gasa i uljnih škriljaca u kontinentalnoj Francuskoj, i čak je naveo da bi želeo da se eksploatacija nafte i gasa obustavi i na teritorijama Francuske u inostranstvu, naročito u Francuskoj Gvajani na severoistočnoj obali Južne Amerike.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kuće u Banatu već od 2.000 evra, u okolini Pirota i za 1.000 evra
Next Ekonomija evrozone u drugom kvartalu porasla najsnažnije u šest godina

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

EPS: Građani mogu da podnesu reklamacije pismeno ili na šalterima

Prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila je 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira, poručuju iz EPS-a. 

Milioni mobilnih telefona zaraženo opasnim virusom

Sigurnosni stručnjaci sa “Cheetah Mobile Security Research Lab” veruju da su otkrili najveću “trojansku” porodicu do sada.

Društvo 0 Comments

Zbog jeftinije radne snage tekstilni giganti sele pogone u Etiopiju, Kambodžu i Mjanmar

Države poput Indije, Šri Lanke ili Bangladeša već godinama slove kao eldorado za tekstilnu industriju, a u potrazi za većim profitom branša sada otkriva još jeftiniju radnu snagu: u Etiopiji,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply