Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska zabranjuje eksploataciju nafte i gasa

Francuska vlada će prestati sa izdavanjem novih licenci za eksploataciju nafte i gasa u kontinentalnoj Francuskoj i na svojim teritorijama u inostranstvu, izjavio je danas francuski ministar za zaštitu životne sredine Nicolas Hulot.

“Neće biti novih licenci za eksploataciju ugljovodonika, a zakon ćemo usvojiti ove jeseni”, rekao je Nicolas Hulot za BFM TV, a prenosi agencija France presse.

Francuski predsednik Emmanuel Macron je tokom predizborne kampanje u februaru rekao da se protivi eksploataciji gasa i uljnih škriljaca u kontinentalnoj Francuskoj, i čak je naveo da bi želeo da se eksploatacija nafte i gasa obustavi i na teritorijama Francuske u inostranstvu, naročito u Francuskoj Gvajani na severoistočnoj obali Južne Amerike.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kuće u Banatu već od 2.000 evra, u okolini Pirota i za 1.000 evra
Next Ekonomija evrozone u drugom kvartalu porasla najsnažnije u šest godina

You might also like

Industrija 0 Comments

Phoenix Group iz Nemačke otvara logistički centar za distribuciju lekova u Beogradu

Nemačka kompanija Phoenix Group otvoriće danas u industrijskoj zoni u Šimanovcima logistički centar za Zapadni Balkan, čime Beograd, posle Praga i Varšave, postaje treći regionalni centar vodeće evropske kompanije u

Banke i finansije 0 Comments

Dve banke zainteresovane za kupovinu Vojvođanske

Za kupovinu Vojvođanske banke, koja je 100 odsto u vlasništvu Nacionalne banke Grčke, zainteresovane su tri banke od kojih dve iz Srbije.

Kompanije 0 Comments

PKS: 75 odsto firmi biće oslobođeno plaćanja članarine

Od naredne godine obaveze plaćanja članarine za članstvo u Privrednoj komori Srbije (PKS) biće oslobođeno 75 odsto firmi, dok će preostale plaćati manji iznos nego do sada.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply