Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je na nedavno održanoj skupštini akcionara da je poslovnim planom kompanije za ovu godinu planirana dobit od oko 6 mil EUR, da za sada zbog problema u rekonstrukciji toplovaljačkog stana ima zaostataka, ali da se do kraja godine očekuje ostvarenje planiranog iznosa dobiti.

Iz kompanije je napomenuto da su u ovoj godini planirane investicije od oko 18 mil EUR, od čega se 10 mil EUR obezbeđuje iz investicionih kredita, a preostali iznos iz sopstvenih sredstava.

Tešić je napomenuo se zbog neplaniranih kašnjenja u realizaciji investicije vezane za rekonstrukciju valjačkog stana, deo planiranih ulaganja pomera za narednu godinu.

Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordne poslovne rezultate, ostvarivši neto dobit od 1,2 milijarde dinara (nepunih 10 mil EUR). Po poslednjoj ceni od 3.450 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,3 milijarde dinara (26,7 mil EUR), piše Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Philip Morris odobrio isplatu celokupne dobiti kroz dividende
Next Argentina prodala 100-godišnje obveznice za 2,75 milijardi dolara

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Hrvatski Telekom kupio Crnogorski za 123,5 miliona evra

Hrvatski telekom (HT) potpisao je danas ugovor sa Mađar Telekomom o kupovini 76,53 posto udela u kompaniji Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra.

McLaren-Honda najavio saradnju sa kompanijom Logitech

McLaren-Honda sa zadovoljstvom najavljuje novi višegodišnji ugovor s Logitechom, brendom globalne potrošačke tehnologije, koji postaje službeni partner tehnološke periferije.

Uhapšen potpredsednik Samsunga zbog korupcije

Vlasti Južne Koreje uhapsile su danas potpredsednika kompanije Samsung Elektronics Lee Jae-Yonga zbog umešanosti u korupcijski skandal koji je doveo do opoziva predsednice Park Guen-Hye.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply