Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je na nedavno održanoj skupštini akcionara da je poslovnim planom kompanije za ovu godinu planirana dobit od oko 6 mil EUR, da za sada zbog problema u rekonstrukciji toplovaljačkog stana ima zaostataka, ali da se do kraja godine očekuje ostvarenje planiranog iznosa dobiti.

Iz kompanije je napomenuto da su u ovoj godini planirane investicije od oko 18 mil EUR, od čega se 10 mil EUR obezbeđuje iz investicionih kredita, a preostali iznos iz sopstvenih sredstava.

Tešić je napomenuo se zbog neplaniranih kašnjenja u realizaciji investicije vezane za rekonstrukciju valjačkog stana, deo planiranih ulaganja pomera za narednu godinu.

Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordne poslovne rezultate, ostvarivši neto dobit od 1,2 milijarde dinara (nepunih 10 mil EUR). Po poslednjoj ceni od 3.450 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,3 milijarde dinara (26,7 mil EUR), piše Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Philip Morris odobrio isplatu celokupne dobiti kroz dividende
Next Argentina prodala 100-godišnje obveznice za 2,75 milijardi dolara

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Banka Vatikana imala dobit od 36 miliona evra

Vatikanska banka, zvanično nazvana Institut za verske poslove (IOR), zabeležila je neto dobit od 36 miliona evra 2016. godine.

Preduzetništvo 0 Comments

U Srbiji svakog meseca pokrene se 35 stečajnih postupaka

U Srbiji se u proseku svakog meseca pokrene 35 stečajnih postupaka nad firmama koje nisu u stanju da nastave sa poslovanjem, rečeno je u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Kompanije 0 Comments

CVC Capital Markets zainteresovan za preuzimanje Mercatora

Fond CVC Capital Partners zainteresovan je za preuzimanje Mercatora, procurilo je prethodnih dana iz više izvora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply