Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je na nedavno održanoj skupštini akcionara da je poslovnim planom kompanije za ovu godinu planirana dobit od oko 6 mil EUR, da za sada zbog problema u rekonstrukciji toplovaljačkog stana ima zaostataka, ali da se do kraja godine očekuje ostvarenje planiranog iznosa dobiti.

Iz kompanije je napomenuto da su u ovoj godini planirane investicije od oko 18 mil EUR, od čega se 10 mil EUR obezbeđuje iz investicionih kredita, a preostali iznos iz sopstvenih sredstava.

Tešić je napomenuo se zbog neplaniranih kašnjenja u realizaciji investicije vezane za rekonstrukciju valjačkog stana, deo planiranih ulaganja pomera za narednu godinu.

Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordne poslovne rezultate, ostvarivši neto dobit od 1,2 milijarde dinara (nepunih 10 mil EUR). Po poslednjoj ceni od 3.450 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,3 milijarde dinara (26,7 mil EUR), piše Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Philip Morris odobrio isplatu celokupne dobiti kroz dividende
Next Argentina prodala 100-godišnje obveznice za 2,75 milijardi dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kinezi otvorili fabriku papuča u Jagodini

U Jagodini je danas otvorena kineska fabrika “Lianhe” za proizvodnju gumenih papuča, gde trenutno radi 20 radnika a u planu je da bude zaposleno 40 ljudi.

Kompanije 0 Comments

Michael Kors zatvara preko 100 radnji nakon gubitka u prvom kvartalu

Američki proizvođač luksuznih proizvoda Michael Kors objavio je razočaravajuće rezultate za poslednji kvartal 2017. godine, koji su na jučerašnjem trgovanju oborili vrednost njegovih akcija za više od 8%.

Telekomunikacije 0 Comments

Tržište pametnih telefona u fazi usporavanja, rast samo u zemljama u razvoju

Očekuje se da će globalno tržište pametnih telefona značajno usporiti u narednih nekoliko godina. Uprkos rekordnom kvartalu, 2015 je poslednja godina u kojoj će isporuke telefona ostvariti dvocifren rast.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply