Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Impol Seval: Očekivana dobit u 2017. godini oko 6 miliona evra

Generalni direktor Impol Sevala, Ninko Tešić, izjavio je na nedavno održanoj skupštini akcionara da je poslovnim planom kompanije za ovu godinu planirana dobit od oko 6 mil EUR, da za sada zbog problema u rekonstrukciji toplovaljačkog stana ima zaostataka, ali da se do kraja godine očekuje ostvarenje planiranog iznosa dobiti.

Iz kompanije je napomenuto da su u ovoj godini planirane investicije od oko 18 mil EUR, od čega se 10 mil EUR obezbeđuje iz investicionih kredita, a preostali iznos iz sopstvenih sredstava.

Tešić je napomenuo se zbog neplaniranih kašnjenja u realizaciji investicije vezane za rekonstrukciju valjačkog stana, deo planiranih ulaganja pomera za narednu godinu.

Impol Seval je prošle godine zabeležio rekordne poslovne rezultate, ostvarivši neto dobit od 1,2 milijarde dinara (nepunih 10 mil EUR). Po poslednjoj ceni od 3.450 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 3,3 milijarde dinara (26,7 mil EUR), piše Wisebroker.

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Philip Morris odobrio isplatu celokupne dobiti kroz dividende
Next Argentina prodala 100-godišnje obveznice za 2,75 milijardi dolara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Japanska i kanadska kompanija traže zlato u Borskom jezeru

Japanska i kanadska kompanija dobile su dozvolu za istraživanje ležišta rude u Borskom jezeru. U geološka istraživanja 46 hektara u prvoj fazi biće uloženo 4 miliona evra.

Kompanije 0 Comments

Kineski građevinari neće plaćati PDV i carine u Srbiji

Kineske kompanije koje će graditi pruge i puteve kroz Srbiju neće plaćati PDV i carine.

Najvažnije vesti 0 Comments

Francuska kaznila banku “Societe Generale” sa 5 miliona evra

Francusko telo zaduženo za kontrolu banaka odredilo je banci “Societe Generale” kaznu od pet miliona evra i ukor zbog nedovoljnih napora u borbi protiv pranja novca.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply