Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali da to ne sme i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i uzdržavanje od uvodjenja sankcija.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Rogozin sastali su se u Beogradu a srpski predsednik mu je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom njegove inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio njega da prenese pozdrave i čestitke.

“To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Rusije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit”, naveo je predsednik Vučić i dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

“Razgovor se odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dodje u veoma kratkom roku. On je predložio i saradnju u vazduhoplovnoj industriji”, dodaje se.

Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u medjunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Vučić danas na bilateralnim susretima sa svetskim zvaničnicima
Next Branislav Nedimović: Cenu pšenice formira tržište

You might also like

Društvo 0 Comments

Danas isplata stipendija za nadarene učenike i studente

Isplata jedanaeste i dvanaeste mesečne rate stipendija izuzetno nadarenim učenicima počinje danas, a mesečni iznos stipendije je 15.000 dinara.

Politika 0 Comments

Azerbejdžan: Zatvor za klevetanje predsednika na internetu

Parlament Azarbejdžana usvojio je amandmane na zakon kojima se klevetanje predsednika na internetu smatra krivičnim delom kažnjivim zatvorom.

Društvo 0 Comments

Predsednik Rumunije vraća ogroman novac

Predsednik Rumunije Klaus Iohannis vratiće novac od iznajmljivanja zgrade nad kojom je izgubio vlasništvo u sudskom postupku koji je trajao 16 godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply