Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Aleksandar Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije, ali da to ne sme i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i uzdržavanje od uvodjenja sankcija.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Rogozin sastali su se u Beogradu a srpski predsednik mu je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom njegove inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio njega da prenese pozdrave i čestitke.

“To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Rusije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit”, naveo je predsednik Vučić i dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze.

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

“Razgovor se odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dodje u veoma kratkom roku. On je predložio i saradnju u vazduhoplovnoj industriji”, dodaje se.

Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u medjunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Vučić danas na bilateralnim susretima sa svetskim zvaničnicima
Next Branislav Nedimović: Cenu pšenice formira tržište

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Moldavija: Hiljade ljudi marširalo za ujedinjenje sa Rumunijom

Više hiljada građana Moldavije marširalo je juče ulicama prestonice Kišinjeva, pozivajući na ujedinjenje s Rumunijom i obnovu unije koja je trajala od 1918. do 1940. godine.

Preduzetništvo 0 Comments

Poslodavci traže da dužina bolovanja bude podeljeno između privatnika i države

Svaki pravi poslodavac vodi računa o svojim zaposlenima, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

Društvo 0 Comments

Sve veća nezaposlenost u Rusiji

Broj nezaposlenih lica u Rusiji je u oktobru dostigao 3,86 miliona ili 5,1 odsto od ukupnog radno aktivnog stanovništva.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply