George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

Holivudska zvezda George Clooney prodao je Diageu kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač po ceni od milijardu američkih dolara.

“Da ste nas pitali pre nekoliko godina imamo li kompaniju vrednu milijardu dolara, mislim da ne bismo potvrdno odgovorili”, rekao je Cloney, a prenose američki mediji.

“To odražava poverenje Diagea u našu kompaniju i našeg poverenja u Diageo. Međutim mi ne odlazimo. I dalje ostajemo u velikoj meri deo Casamigosa. Počevši s pićem uveče, možda i dva”, rekao je.

Diageo, koji proizvodi i Johnnie Walker, Smirnoff i Guinness, rekao je da je dogovorena cena 700 miliona dolara, s dodatkom 300 miliona koji će biti isplaćeni tokom deset godina u zavisnosti od prodaje.

Clooney je osnovao Casamigos, ili “kuću prijatelja” 2013. godine s prijateljem Randeom Gerberom, suprugom modela Cyndy Crawford, čija je kuća za odmor pored Clooneyeve kuće u Meksiku te s poslovnim čovekom Mikeom Meldmanom.

Nakon toga to je postao “najbrže rastući super-premijum tekila brand u SAD”, navodi Diageo.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Brexit štetan za poslovno okruženje
Next Moody’s: Kreditni rejting Crne Gore ograničen rastućim dugom

You might also like

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji

Izraelska kompanija Madei Taas zainteresovana je da ulaže u energetiku u Srbiju.

Transport 0 Comments

Emirates Group: Veća dobit za 50 odsto

Najveći svetski avio-prevoznik ostvario je neto dobit od 2,2 milijarde dolara. Prvi put od 2010. pali su prihodi kompanije i to za tri odsto, zbog jačanja dolara i pada cene

Kompanije 2 Comments

NIS povećao zaradu u prvom kvartalu uprkos očekivanjima

Naftna industrija Srbije u većinskom vlasništvu ruskog Gazprom Nefta, povećala je profit u prvom kvartalu zbog povećanog obima prerade nafte i smanjenja troškova koji su neutralisali sniženje cena sirove nafte

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply