George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

George Clooney prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

Holivudska zvezda George Clooney prodao je Diageu kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač po ceni od milijardu američkih dolara.

“Da ste nas pitali pre nekoliko godina imamo li kompaniju vrednu milijardu dolara, mislim da ne bismo potvrdno odgovorili”, rekao je Cloney, a prenose američki mediji.

“To odražava poverenje Diagea u našu kompaniju i našeg poverenja u Diageo. Međutim mi ne odlazimo. I dalje ostajemo u velikoj meri deo Casamigosa. Počevši s pićem uveče, možda i dva”, rekao je.

Diageo, koji proizvodi i Johnnie Walker, Smirnoff i Guinness, rekao je da je dogovorena cena 700 miliona dolara, s dodatkom 300 miliona koji će biti isplaćeni tokom deset godina u zavisnosti od prodaje.

Clooney je osnovao Casamigos, ili “kuću prijatelja” 2013. godine s prijateljem Randeom Gerberom, suprugom modela Cyndy Crawford, čija je kuća za odmor pored Clooneyeve kuće u Meksiku te s poslovnim čovekom Mikeom Meldmanom.

Nakon toga to je postao “najbrže rastući super-premijum tekila brand u SAD”, navodi Diageo.

Izvor: GdeInvestirati/Bankar
Previous Brexit štetan za poslovno okruženje
Next Moody’s: Kreditni rejting Crne Gore ograničen rastućim dugom

You might also like

Kompanije 0 Comments

Aktivnost u kineskom uslužnom sektoru najslabija od decembra 2015.

Poslovna aktivnost u kineskom uslužnom sektoru porasla je najslabijom stopom tokom septembra u poslednjih 21 mesec, pokazuje Caixin/Markit-ov pregled.

Kompanije 0 Comments

Izlio se amonijak u pančevačkoj “Azotari”, preminuo radnik

U pančevačkoj “Azotari” oko podneva je došlo do izlivanja amonijaka u pogonu “Karbamid”, a tom prilikom je poginuo radnik Goran Pejić (51) iz Starčeva.

Kompanije 0 Comments

Direktori EBRD-a u nedelju stižu u posetu Srbiji

U nedelju će u posetu Srbiji doputovati predstavnici Odbora direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), tokom koje će se sastati sa mandatarom za sastav nove Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply